Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 812 kJ / 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,58 g |
Tuky | 71,32 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 5,05 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 44,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: V papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.
Krok 2: Mezitím ve vývaru povařím zelí (zkusila jsem vařit maso a zelí společně, jak naznačuje originál receptu, ale zelí bylo pak převařené). Obrané a nakrájené maso dám zpět do polévky.
Krok 3: Špek nakrájím na kostičky a udělám jíšku. Na sádle a rozškvařeném špeku osmahnu do světlezlatova drobně nakrájenou cibuli, přidám mouku a zasmahnu ji, přidám červenou papriku, promíchám a odstavím. Jíšku přidám do polévky, provařím nejméně 10 minut. Mezitím ochutnám a dochutím solí a pepřem. Kdo je velký mlsoun a nehledí na kalorie, přidá a zavaří do polévky i kelímek sladké smetany.
Krok 4: Na talíři zdobíme kopečkem zakysanky. Je to rychlé a dobré, mana nebeská.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zkoušela jsem i z uzených žebírek, je to také dobré, ale to kolínko dodá vývaru jedinečnou, specifickou chuť.
Zveřejněno 27. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Moje poznámka
Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p5OQ
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 24 minutami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 36 minutami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 48 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 3 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 3 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 3 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
maďarská zelňačka z kysaného zelí,
madarská paprika uzená originál,
madarska.zelnacka/,
želnacka s kůžemi,
madarská kapustnica zelnačka,
madarskázelnačka polévka s uzeným,
madarska.zelnacka,
zelňačka recept original,
maďarská polévka, uzené maso, fazole, kyselé zelí,
zelňačka s uzeným masem v papináku,
recept na zelňačku madarskou,
originál maďarská paprika
Suroviny:
zelí kysané,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
mouka,
paprika sušená sladká,
pepř,
smetana zakysaná
Komentáře (1)