Špikovaná vepřová pečeně po italsku

recepty73 Kuchař: recepty73

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

800-900 g vepřové kotlety v celku (s kostí)
80 g pršutu (prosciutto)
sůl
mletý pepř
1 velká cibule (cca 170 g)
250 g čerstvých žampionů
50 g sušených rajčat + olej na maso
2-3 stroužky česneku
1 hrst oliv dle chuti
snítka tymiánu
červené víno a vývar dle potřeby
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kotletu připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky pršutu. Nejlépe nám to půjde, když je necháme chvilku v mrazáku ztuhnout. Pak maso osolíme, opepříme a dáme do chladna odležet.

  2. Před tepelnou přípravou maso vyndáme z chladničky alespoň o hodinku dříve.

  3. Do zapékací mísy pokrájíme na klínky velkou cibuli, přidáme nasekaný česnek, pokrájená sušená rajčata, olivy dle chuti a snítku tymiánu. Přidáme cca 1 dl červeného vína. Na tuto směs položíme připravenou našpikovanou kotletu, kterou pokapeme olejem ze sušených rajčat.

  4. Zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny v předehřáté troubě na 200 stupňů doměkka, za občasného otočení masa a podlití vínem nebo již vývarem dle potřeby.

  5. Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem či kaší, kdy maso pokrájíme na plátky (můžeme odstranit kost) a doplníme na talíři zeleninovým výpekem se žampiony.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Špikovaná vepřová pečeně po italsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová pečeně vepřová pečeně po valašsku recept veprová kotleta v celku vepřová pečeně recept špikovaná vepřová pečeně na houbách křupavá pečeně po italsku recepty z vepřové pečeně-kotlety vepřová pečeně s kostí recept vepřová pečeně recepty recept na vepřovou kotletu v celku

Zapomněl/a jsem heslo