Postup přípravy
Krok 1: Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly, jako maso s klobásou a cibulí a oloupané brambory na silnější díly o velikosti zhruba jako maso.
Krok 2: Připravené suroviny napichujeme střídavě na špejle. Vždy začínáme i končíme bramborou. Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti, posypeme nasekaným česnekem, zakapeme nebo potřeme hořčicí, zabalíme do alobalu (po porcích) nebo pečícího papíru a pečeme na plechu v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 40 minut.
Krok 3: Maso můžeme použít i drůbeží, jehněčí... a to i v kombinaci s vepřovým masem.
Krok 4: Hotové balíčky dáváme na talíř, kdy si je každý sám rozbalí (pozor na páru!) nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř sami a z balíčků přilijeme i vypečenou šťávu.
Zveřejněno 12. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Živáňská jehla (špíz)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxw9
Moje poznámka
Živáňská jehla (špíz)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mxw9
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 47 minutami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 19 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 1 hodinou
Loštická cibulačka
Sahula před 9 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 9 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 10 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 11 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 13 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 14 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 14 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 14 hodinami
Tématické fráze:
živánská recepty,
živáňská pečeně v pečícím papíru,
špízy recept,
recept živánská,
živáňská,
recept na živáňskou,
živáňská špíz,
živáňská na špízu,
živánská na špízy,
žvaňska jehla,
recept zivanka spiz,
zivanska jehlice,
živáňská recept,
živáňská na jehle alobal,
zivanska na spejli recepty,
recepty špíz,
živánská vepřová plec,
živánská jehla v alobalu,
živáňská pečeně špíz,
špíz v pečícím papíře
Suroviny:
slanina uzená,
brambory,
cibule,
paprika,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
hořčice plnotučná,
špejle,
alobal
Komentáře (2)