Panenka tak trochu jinak

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina plus čas na uležení 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina plus čas na uležení 2 názory

Suroviny 4 porce

500 g vepřové panenky
15 kuliček jalovce
10 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
1 lžička mořské soli
2 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku - prolisovaný
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na cca 3 cm plátky. Rozmarýn nasekáme na cca 5 cm kousky, koření a sůl v keramické misce rozdrtíme nahrubo.

  2. Do zapékací misky na dno dáme rozmarýn, polovinu podrceného koření a česneku. Poklademe masem tak, aby byla miska úplně plná a maso těsně u sebe.

  3. Navrch dáme zbytek rozmarýnu, koření a česnek. Vše zalijeme olejem tak, aby bylo maso ponořené cca 2 mm a necháme přes noc odležet v lednici.

  4. Nakonec maso okapeme od oleje a upečeme v předehřáté troubě na 180-190°C. Ze začátku jsem měla maso přikryté alobalem, aby se moc rychle nevysušovalo. Podávala jsem s bramborami.

Komentáře k receptu Panenka tak trochu jinak

Tématické fráze: recept vepřová panenka trochu jinak vepřová panenka trochu jinak recept na panenku vepřový plátek na rozmarýnu panenka k ulezeni