RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Suroviny
Porce: 20-40
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 295 kJ / 2 700 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,25 g |
| Tuky | 204,50 g |
| Vláknina | 51,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 92,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočte lněná a slunečnicová semínka do misky s čistou vodou tak, aby byla ponořena, na 2-3 hodiny.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Zveřejněno 16. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Moje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 9 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 9 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 3 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 6 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 6 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 7 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 7 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 11 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 11 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 11 hodinami
Tématické fráze:
raw jednohubky,
raw sýr z ořechů s probiotiky,
raw fermentovat syr,
veganské jednohubky
Suroviny:
semínka lněná,
semínka slunečnicová,
koření,
sůl,
olej,
oříšky kešu,
šťáva citronová,
pažitka,
pepř,
bylinky
Komentáře (2)