Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky - měkké a vláčné

Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept zaručuje, že budou vláčné a měkké, žádné tvrdé suchary.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

16. 7. 2009 17:23

Suroviny pro 35 kusů

35 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 645 kJ / 2 544 kcal
Bílkoviny36,51 g
Tuky139,53 g
Vláknina19,90 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy275,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tyto marokánky jsou na rozdíl od kupovaných měkké a vláčné. Proto se staly součástí všech rodinných oslav a zařadili jsme je i jako vánoční cukroví. Já na rozdíl od receptu je ihned po vyndání z trouby okrojím kulatou vykrajovačkou (také máčet do vody) a namáčím polovinu kolečka. Na čokoládu pak nalepím poloviny mandliček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klimos

15. 12. 2009 21:02

Upekly se krásně a jsou opravdu bezkonkurenční:-!:yes:

mejice mejice

10. 12. 2009 23:37

pekly se uuplne krasne..delala dozlatova podle oka, vubec se na pec.papir nelepily..sou opravdu mekke..:yes:

shineon

30. 10. 2009 09:50

Marokánky miluju a tyhle určitě zkusím, narozdíl od kamarádky, mám ráda kandovanou kůru. Akorát to asi osladím medem, jako ty co dělám.

Jinak si zaslouží bodík :yes:

Bibinka Bibinka

15. 10. 2009 21:57

Angel666, to přesně mi doporučil Dooga v soukromé poště, ale bohužel to nepomohlo, ale to co píše Sodovka(sice pozdě,už si na nich pochutnávám)jsem udělala tak nějak náhodou sama, na dezertní talířek malé množství teplé vody a namáčela jsem marokánky stranou s papírem, chvíli jsem je tam nechala a pak šly pěkně sloupnout. Jak píšeš, na papíře už je také péct nebudu;-)Děkuji vám stejně za snahu pomoct:-!Dělávám jiné, ale tyhle jsou moc dobré, proto sem se s tím tak piplala, jiné bych možná vyhodila, tak Doogo, posílám ti bodíka:yes:

Sodovka Sodovka

15. 10. 2009 21:37

Bibinko,ten pocit znám. Stalo se mi to před několika lety. Já jsem pak Marokánky šoupla do maražáku a když byly marokánky pořádně zmrzlé, tak papír jsem z ních sundala a pak ještě pro jistotu utřela vlhkým hadříkem. Pak se mi zdá, že manžel je i máčel (jenom spodek marokánek) v teplé vodě. Všechno peču na pečícím papíru, ale Marokánky již ne :-D.

Angel 666 Angel 666

15. 10. 2009 19:30

Bibi,co je takhle na chvíli znova strčit do trouby, aby se ohřály a zase trošinku změkly, možná, že pak by šly sloupnout:-S

Bibinka Bibinka

15. 10. 2009 17:15

POMÓCT,SOS:-!:-!:-!takovou jsem na ně dostala chuť, že jsem si je udělala na 1 plech, už jsou studené, ale nejdou vůbec odlepit od toho pečícího papíru a úplně se mi to trhá:-O, já se asi picnu, přece to nebudu jíst s papírem.
Holky a klucí, neznáte nějaký fígl:-?prosím, prosím, chuť je veliká:-p

Dooga Dooga

17. 7. 2009 19:01

Myslím, že kdybys je dala na nižší teplotu a nechala je delší dodu spíš jako vysušit, že by určitě křupaly.

suzanna

17. 7. 2009 09:27

Ze vsech marokanek, ktere tady jsou, jsou tyhle nejsympatictejsi:yes: vypadani vazne moc moc dobre. Akorat ja mam rada, kdyz jsou tvrde a krupave. Myslis, ze kdybych je pekla dyl, ze by se trochu vic vysusily a krupaly?

Dooga Dooga

16. 7. 2009 23:04

Díky za chválu. Fakt to stojí za vyzkoušení. Já je dělám malé. Průměr vykrajovačky 5 cm. Vychází to na 1 vrchovatou KL hmoty. Jani, až vyzkoušíš, tak napiš, co jim říkáš.

Bibinka Bibinka

16. 7. 2009 20:47

Na velkých marokánkách "ujíždím", na Vánoce si je dělám jen pro sebe, jinak je nikdo nemusí;-)ale ty tvoje vyzkouším i mimo svátky Vánoční:-DDávám s chutí bodíka:yes:

Patricie

16. 7. 2009 20:34

Posílám bod, vypadají opravdu moc hezky. Ukládám a vyzkouším.:yes::-))

AnnaC

16. 7. 2009 19:08

:-p:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: marokánky marokánky bez mouky výborné marokánky marokánky recept marokánky z ovesných vloček marokánky hned měkké teplé moučníky marokánky z kondenzovaného mléka jak péct marokánky tescoma s chutí marokánky kdy péct marokánky marokánky z mléka marokanky tescoma s chutí recept na marokánky marokánky s medem marokánky tescoma vláčné vánoční cukroví jak sloupnout mandle marokánek vláčné cukroví

Suroviny: cukr moučkový, kůra pomerančová kandovaná, mandle loupané, máslo, mléko, mouka hladká, čokoláda, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Marokánky - měkké a vláčné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3l7Q