Marokánky - měkké a vláčné
Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept zaručuje, že budou vláčné a měkké, žádné tvrdé suchary.
Suroviny pro 35 kusů
35kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 645 kJ / 2 544 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,51 g |
| Tuky | 139,53 g |
| Vláknina | 19,90 g |
| Cholesterol | 212 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 275,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marokánky - měkké a vláčné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3l7Q
Moje poznámka
Marokánky - měkké a vláčné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3l7Q
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
marokánky,
marokánky bez mouky,
výborné marokánky,
marokánky recept,
marokánky z ovesných vloček,
marokánky hned měkké,
teplé moučníky,
marokánky z kondenzovaného mléka,
jak péct marokánky,
tescoma s chutí marokánky,
kdy péct marokánky,
marokánky z mléka,
marokanky tescoma s chutí,
recept na marokánky,
marokánky s medem,
marokánky tescoma,
vláčné vánoční cukroví,
jak sloupnout mandle,
marokánek,
vláčné cukroví
Suroviny:
cukr moučkový,
kůra pomerančová kandovaná,
mandle loupané,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
čokoláda,
mandle plátkové
Komentáře (50)
To je podobné, jako napsat "Vanilkové rohlíčky - tvrdé a křupavé"
Marie:
No, patrně díky vyšší teplotě při pečení se vám podařily Marokánky par excellence
Všem doporučuji vyzkoušet
Takže bodík posílám k tobě, škoda že nemůžu dát víc za tu dobrotu
Jinak si zaslouží bodík
Holky a klucí, neznáte nějaký fígl