Melanzane alla parmigiana - lasaně z lilků

5jideldenne Kuchařka: 5jideldenne

Doba přípravy: 10 2 porce Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

1 velký lilek nebo dva malé (pozor aby byly kvalitní, poznáte to podle zelené stopky, nesmí být unavená)
500 ml suga
2 ks mozzarelly /v sáčku/
50 g parmezánu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů.

  2. Lilek nakrájejte podélně na silnější plátky - viz. foto, osolte a nechte důkladně vypotit, min. 30 min. Poté osušte.

  3. Nakrájíme mozzarelu na plátky a do pečící mísy vkládáme vrstvy: sugo z rajčat, pak lilek, mozzarela a končíme sugem, které posypeme parmezánem. Pečeme při 180 stupních dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Melanzane alla parmigiana - lasaně z lilků

  • 5jideldenne 5jideldenne(autorka receptu)

    casino: Můje je výborný, lilky jsou skvělé :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    bofinka:
    No, nejen Italové, že :yes::-)

    5jideldenne:
    Jak " super tip,..."
    Původní rcp je grund :-!
    Spíše vaš postup je tip :-)
    Nevím ale, zda :yes: či :no:
    ***
    Vlastně vím:-)
    Zrovna dnes budu opakovaně dělat cosi na způsob https://www.toprecepty.cz/recept/40156-kadlikovy-p...
    viz komentář 3. 10. 2015 19:51:09 :-K

    Odpovědět

  • 5jideldenne 5jideldenne(autorka receptu)

    bofinka: super tip, tak to také zkusím

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Italove delaji s predem tepelne upravenym lilkem. Bud ho osmazi, nebo predem ugriluji. Ja osobne ho nakrajim na platky, ktere potru lehce steteckem olivovym olejem a opecu na kvalitni panvi.
    Kazda vrstva lilku se potre omackou, sype parmezanem, mozzarellou a proklada listky cerstve bazalky.

    Odpovědět

  • 5jideldenne 5jideldenne(autorka receptu)

    Upravila jsem to:-) Já se zaměřuji zejména na nákup kvalitních lilků, pak je jedno zad je velký nebo malý. Podle mě se chuť kazí tím, když lilky nejsou čerstvé: Cuketa může být i samostatně, ale Italové to dělají s lilkem... doufám, že tu zase nenajdeme nějakou kahudu:-)))

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    :yes: na dvě porce asi lilek trochu větších rozměrů - já vždycky se snažím ulovit malé lilky, přijdou mi chutnější.
    Dovedu si i představit zkombinovat lilek a cuketu...
    Ale zcela jistě vyzkouším a bude mi to chutnat:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo