Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: 60 min. cca 4 porce Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

Pyré:
2 lilky
3 lžičky sojové omáčky
2 cukety +- 20 cm
4 větší brambory
sůl do brambor a na lilek
2 větší jarní cibulky
10 dkg másla
1-2 stroužky česneku
pepř dle chuti, kmín
koření na grilovanou zeleninu
1,5 lžičky Vegety, Knoru a pod.
olivový olej dle potřeby
Příloha:
1 plechovka sterilovaného hrášku
popř. mražený
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, rozložíme a posolíme, aby se vypotily. Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. Tuhé části cibulky nakrájíme na kolečka a dáme na pánev s máslem a olejem osmahnout. Pak vložíme nasekaný česnek, a po cca 20 vteřinách přidáme cuketu, nakrájenou na kolečka a necháme ji opékat za občasného míchání.

  2. Vypocené lilky otřeme papírovou utěrkou a dáme grilovat na grilovací pánev na slabší oheň. Můžeme pánev vymazat olivovým olejem. Ogrilujeme lilky z obou stran. Do větší mísy dáme zcezené brambory, grilovaný lilek a cuketu s cibulkou a česnekem. Přidáme sojovou omáčku, koření a rozmixujeme s kouskem másla. S Vegetou opatrně, abyste nepřesolili..

  3. Na másle pak prohřejeme zcezený hrášek.

Poznámka

Byť jídlo nevypadá příliš vábně, věřte, že tento můj experiment je bašta, a kdo ochutnal, ten si liboval. Zbude-li, může se pyré namazat na suchou topinku nebo toust. Určitě si k tomu dejte rajčatový salát se spoustou rukoly, neboť její výrazná chuť je skvělým doplňkem pyré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pyré z brambor, grilovaného lilku a cukety

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: Hrášek z konzervy být nemusí, může být mražený. Nebo pro nás masožravce by
    k pyré mohl být přírodní řízek, pečené kuřecí stehno či jinak udělané maso. Ale na maso jsem neměla chuť a hrášek mám ráda i jako přílohu k masu. Každý může podle své fantazie přidat cokoli. A moje pyré voní máslem a o chuti lilku nemá smysl diskutovat. V žádném případě jsem se nechtěla chlubit vzhledem jídla, ale každopádně to mně i ostatním doopravdy chutnalo. Samozřejmě se jí i očima, ale když jste v restauraci okouzlena vzhledem jídla a těšíte se na první sousto, a to zklamání, když to není dobré... Ale proti gustu žádný dišputát. Jen se ráda podělím o něco nového a dobrého, a třeba i nevzhledného. Zdravím:-)

    Odpovědět

  • janky3 janky3(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: To koření tam být musí ,neboť to je právě ten rozdíl mezi fádní a dobrou chutí. Kmín se vylije s vodou z brambor. Sójovky jsou tam 3 lžičky, což směs neobarví, ale dochutí.
    Každý si určitě rád vyzkouší různé kombinace koření, voní to dálkou.

    Odpovědět

  • Oskeruska Oskeruska

    Může to být dobré, ale vzhledově to opravdu vypadá velmi nechutně :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Alzbetina Prk.: já bych spíš měla problém s kořením na grilovanou zeleninu a vegetou...to tam podle mne není potřeba, česnek, kmín, cibule a grilovaná zelenina dochutí dostatečně....
    Na první zkouknutí jsem taky měla smíšené pocity, ale ono to podle mne bude dobré, asi dokonce velmi, hlavně v té zbytkové verzi na nasucho opečeném toastu s rajčátkem a rukolou navrch :yes: fotogenické to tedy není:-D ale to některá jídla prostě nejsou....

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Vzhledem k tomu, že se jí i očima, vypadá tohle jídlo bohužel hodně nejedle. Vyčetla bych mu i tu sójovku, která do zeleniny není potřeba a asi i díky ní vypadá jídlo tak děsivě. Nezlobte se, ale na chlubení se s receptem a fotkou to není. Bohužel to ještě korunuje ten hrášek z kobzetvy ;-(

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo