Masové karbanátky s kapustou a cuketou + "chudý" bramborový salát

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Mleté maso 0 názorů

Suroviny

Karbanátky:
600 g mletého vepřového masa
sůl, pepř, kmín, kurkuma
1 malá uvařená kapusta
1 cuketa, pokrájená na kostičky
1 vejce
3-4 stroužky česneku
strouhanka z celozrnných toustů
Salát:
1000 g brambor
sůl, pepř
1 velká bílá cibule
ocet ( nebo nálev z naložených okurek..)
trochu oleje (není nutné)
voda
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na karbanátky kapustu uvaříme ve slané vodě s kmínem a kurkumou. Vykrájíme košťály a kapustu nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky. Mleté maso smícháme s kapustou a pokrájenou cuketou. Přidáme utřený česnek.

  2. Osolíme, opepříme a zahustíme strouhankou z celozrnných toustů. Přidáme vejce a promícháme. Mokrou rukou vytvoříme bochánky, které obalíme v toustové strouhance. Karbanátky poklademe na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Podáváme s vychlazeným salátem.

  3. Brambory na salát uvaříme ve slupce. Vychladlé oloupeme na tenké plátky.
    Cibulku nakrájíme na drobno a spaříme horkou vodou. Přecedíme a necháme stát cca 20 minut. Plátky brambor smícháme se změklou a přecezenou cibulkou, solí a pepřem. Přidáme podle chuti nálev z okurek nebo vodou zředěný ocet (podle potřeby). Zakápneme olejem a zamícháme. Dáme do chladu..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 309 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové karbanátky s kapustou a cuketou + "chudý" bramborový salát

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo