Telecí nebo vepřový mozeček s hříbky, zapečený na talíři
Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 958 kJ / 1 185 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,39 g |
| Tuky | 101,98 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 9,57 g |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 7,44 g |
Postup přípravy
Podáváme zdobené zeleninou (papriky, rajčata, okurky apod.) a s čerstvě vařenými brambory (nebo s hranolky a tatarkou) a s mísou zeleninového salátu.
Zveřejněno 10. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Telecí nebo vepřový mozeček s hříbky, zapečený na talíři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3xW
Moje poznámka
Telecí nebo vepřový mozeček s hříbky, zapečený na talíři
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3xW
Nejnovější recepty
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 12 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku
Miamy před 34 minutami
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 1 hodinou
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 3 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 11 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 11 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 11 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 11 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
mozeček telecí,
máslo,
houba hřib,
žloutek,
kaše bramborová,
pepř
Komentáře (4)
MOZEČEK NA ČERNÉM MÁSLE - podle paní Stelly Zázvorkové
Mozeček pečlivě odblaním a přibližně stejné kousky obalím v hladké mouce smíchané se solí a pepřem. Na pánvičce rozpálím máslo a dávám pozor. Jakmile máslo na okrajích zhnědne, Přidám obalený mozeček a opékám. Kdyby se máslo připálilo, přidáme lístečky čerstvého másla. Peču velmi rychle, podávám na horkém talíři ozdobeném listy salátu zakapanými citrónovou šťávou. Jako přílohu dáme tatarskou omáčku a chléb.
MOZEČKOVÝ NÁKYP - Novinový výstřižek - 60. léta
3-4 vepřové mozečky, 5 dkg parmazánu nebo čedaru, 3 vejce, smetana, muškátový oříšek, máslo.
Mozečky vypereme, odblaníme a udusíme asi na 4 dkg másla. Jemně osolíme a trochu opepříme. Po změknutí prolisujeme. Rozstrouháme parmazán nebo jiný tvrdý, chuťově podobný sýr a smícháme s mozečkem, který ještě okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec ušleháme vidličkou vejce, promícháme se smetanou a upraveným mozečkem. Vložíme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Přeji hodně zdaru a zdravím!
Pár malých hříbečků se nudí v lednici...