Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 540 kJ / 846 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,50 g |
| Tuky | 24,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 390 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z kýty nakrájíme přes vlákno na plátky, ty naklepeme a pak shrneme do původního tvaru. Osolíme podle chuti, trochu opepříme a po jedné straně potřeme slabounce česnekem, opravdu slabounce - opatrně, říkám tomu „postrašit česnekem“. Na druhou stranu každého řízku můžeme přitisknout plátek anglické slaniny, to dodá řízku jemnější chuť. No a pak už klasicky obalíme v trojobalu a usmažíme.
Krok 2: Doporučení:
Pokud si nejsme jistí, že maso bylo z opravdu mladého kusu, rozehřejeme troubu na 90-100º C, připravíme hrnec s přiléhající pokličkou vhodný do trouby a dáváme do něj postupně usmažené řízky, pečlivě zaklopíme pokličkou (jinak by řízky vysychaly) a dopečeme je v troubě nejméně 20 minut, ale i déle, podle potřeby. Dobroučké je, potřeme li každý řízek v troubě maličkým kouskem másla, ale to platí i o jiných řízcích (pak je ale lépe, podložit pod řízky v kastrolu pařáčkem a máslo, které z nich částečně steče, použít na omaštění brambor nebo br. kaše apod. Krok 3: Česnek i anglická mají ten význam, že z větší části „zjemní“ chuť a vůni divočiny, řízky jsou lahodné a česnek při správném použití není cítit.
Pokud si nejsme jistí, že maso bylo z opravdu mladého kusu, rozehřejeme troubu na 90-100º C, připravíme hrnec s přiléhající pokličkou vhodný do trouby a dáváme do něj postupně usmažené řízky, pečlivě zaklopíme pokličkou (jinak by řízky vysychaly) a dopečeme je v troubě nejméně 20 minut, ale i déle, podle potřeby. Dobroučké je, potřeme li každý řízek v troubě maličkým kouskem másla, ale to platí i o jiných řízcích (pak je ale lépe, podložit pod řízky v kastrolu pařáčkem a máslo, které z nich částečně steče, použít na omaštění brambor nebo br. kaše apod. Krok 3: Česnek i anglická mají ten význam, že z větší části „zjemní“ chuť a vůni divočiny, řízky jsou lahodné a česnek při správném použití není cítit.
Zveřejněno 15. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí řízky v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jowv
Moje poznámka
Srnčí řízky v trojobalu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jowv
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 8 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 3 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 4 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 5 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 5 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 6 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 6 hodinami
Tématické fráze:
řízky ze srnčí kýty,
srnčí kýta řízky,
srnčí řízek,
srnci řízky z trouby,
řízek ze srnčí kýty,
srnčí řízky z kýty,
srnčí řízek recept,
řízky ze srnčího,
recepty ze srnčí kýty - na řízky,
srnčí na řízky z trouby,
srmci rizky,
obalovat řízek v trojobalu,
srnčí kýta - řízky,
jeleni řizek v trojobalu,
srnčí,
recept na trojobal,
srnčí játra na řízek recept,
recept na srnčí rizek,
řízky z jelení kýty,
trojobal na řízky
Suroviny:
maso,
sůl,
pepř,
česnek,
slanina anglická
Komentáře (18)
Pod trojbalem mu nic nehrozí. Česnek se se zvěřinou hodně kamarádí
JELENÍ POLÉVKA SE ŽAMPIÓNY (z časopisu Květy)
400 g jeleního masa nebo kostí, 50 - 100 g žampiónů, pórek, mrkev, petržel, celer, jalovec, bílý pepř, sůl a suché sherry.
Jelení maso nebo kost vložíme do lehce osolené vody, přidáme jalovec a necháme táhnout asi 2 hodiny. Žampióny podusíme na másle a zalejeme procezeným vývarem z jeleního masa. Přidáme jemně nakrájený pórek, kořenovou zeleninu a necháme povařit. Po změknutí zeleniny vložíme do polévky nadrobno nakrájené jelení maso, dochutíme jemně mletým kořením a trochou suchého sherry.
Ještě jednou moc a moc děkuji za vyzkoušení, a na stotisíckrát děkuji za ty pěkné fotky, mám z nich velkou radost.