Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 559 kJ / 2 524 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| Tuky | 51,70 g |
| Vláknina | 27,70 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 538 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 437,22 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka. Krok 2: Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.
Zveřejněno 22. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Moje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 2 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 8 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 10 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 12 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 13 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 13 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 14 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 14 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 14 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 15 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
cukr třtinový,
švestky,
mouka,
olej,
smetana zakysaná,
skořice,
prášek do pečiva
Komentáře (4)
Opravdu "křehký"?
No, je to slovíčkaření, ale já to vidím spíše jako "vláčný"