Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 559 kJ / 2 524 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| Tuky | 51,70 g |
| Vláknina | 27,70 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 538 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 437,22 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka. Krok 2: Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.
Zveřejněno 22. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Moje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 9 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 13 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 14 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 15 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 15 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 16 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 17 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 17 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
cukr třtinový,
švestky,
mouka,
olej,
smetana zakysaná,
skořice,
prášek do pečiva
Komentáře (4)
Opravdu "křehký"?
No, je to slovíčkaření, ale já to vidím spíše jako "vláčný"