Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 559 kJ / 2 524 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| Tuky | 51,70 g |
| Vláknina | 27,70 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 538 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 437,22 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka. Krok 2: Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.
Zveřejněno 22. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Moje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 9 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 8 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 15 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 19 minutami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 21 minutami
Jablkový křen
cookamater před 33 minutami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
cukr třtinový,
švestky,
mouka,
olej,
smetana zakysaná,
skořice,
prášek do pečiva
Komentáře (4)
Opravdu "křehký"?
No, je to slovíčkaření, ale já to vidím spíše jako "vláčný"