Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 559 kJ / 2 524 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| Tuky | 51,70 g |
| Vláknina | 27,70 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 538 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 437,22 g |
Postup přípravy
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme zašlehat zakysanou smetanu a olej. Vaječnou směs smícháme s rýžovou hladkou moukou se skořicí a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme nastrouhaná jablka. Krok 2: Těsto dobře promícháme a nalijeme do kulaté silikonové formy. Do těsta ve formě vmáčkneme půlky švestek. Těsto uhladíme a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Doba pečení závisí na velikosti a hloubce formy. Zkoušíme špejlí.
Zveřejněno 22. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Moje poznámka
Křehký švestkovo-jablečný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r3w2
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 15 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 19 minutami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 22 minutami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 1 hodinou
Babiččin mazanec
Vlastali před 1 hodinou
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 2 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 3 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
cukr třtinový,
švestky,
mouka,
olej,
smetana zakysaná,
skořice,
prášek do pečiva
Komentáře (4)
Opravdu "křehký"?
No, je to slovíčkaření, ale já to vidím spíše jako "vláčný"