Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 998 kJ / 1 912 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 35,60 g | 
| Tuky | 122,51 g | 
| Vláknina | 7,50 g | 
| Cholesterol | 261 mg | 
| Sodík | 557 mg | 
| Sůl | 1,35 g | 
| Sacharidy | 147,48 g | 
Postup přípravy
Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr přidáme hořčici a zjemníme máslem. Krok 2: Ředkvičková omáčka:
Očištěné ředkvičky nastrouháme a osmahneme na oleji, hned je zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem a octem dobře provaříme, na závěr zalijeme smetanou s promíchanou sekanou petrželkou. Krok 3: Řeřichová omáčka:
Salátovou okurku nastrouháme najemno, přidáme sekanou řeřichu, hořčici, ochutíme cukrem, solí a pepřem, přidáme mléko a mírně povaříme. Na závěr přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou. Prohřejeme. Podáváme k masu, velikonočním mletým masům, přeléváme jí vejce apod. Krok 4: Sardelková jednoduchá:
Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, sardelky jemně rozsekáme a rozetřeme na kaši, přidáme do jíšky, zředíme mlékem, krátce povaříme do hladké hmoty. Podáváme k vařenému masu s knedlíkem nebo s bramborem. Krok 5: Sardelová omáčka se smetanou – podle Marie Janků-Sandtnerové:
Připravíme žlutou jíšku s cibulkou, zředíme jí polévkou, povaříme, načež jí procedíme a zamícháme do ní utřené, prolisované sardelové máslo, sladkou smetanu a malounko soli.
Zveřejněno 1. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3KB
Moje poznámka
					
				
Omáčky R, Ř a S (Robertova, ředkvičková, řeřichová, sardelková, sardelová se smetanou)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x3KB
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 9 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sardelová omáčka
						
					
						Suroviny:
						
							víno bílé, 
						
						
							máslo, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							hořčice kremžská, 
						
						
							ředkvičky, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kost, 
						
						
							ocet, 
						
						
							smetana kysaná, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							řeřicha, 
						
						
							mouka, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							okurka salátová, 
						
						
							cukr, 
						
						
							pepř, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka, 
						
						
							cibule, 
						
						
							máslo, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
Komentáře (3)