Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jituska Jituska

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 590 kJ /
858 kcal
Bílkoviny145,48 g
Tuky30,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 547 mg
Sodík 375 mg
Sůl0,81 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát: spaříme listy špenátu (u toho špenátu je lepší si odkrojit stopky delší, někdy mouhou být dost tvrdé), listy rozmixujeme, dáme vařit, postupně přidáme rozmačkaný česnek a 1 rokvedlané vejce. Pokud byste to měli i teď řídké tak si udělejte zásmažku z oleje a mouky. Dochuťte dle libosti. Krok 2: Maso: na drobno si nakrájíme cibulku, tu dám na hlubší pánvičku(wok) s kapkou oleje, kotletu nakrájíme na kostičky, ty dáme do lehce změklé cibulky, kterou už máme na pánvi, zprudka opečeme, osolíme, přidáme trochu kmínu celého, lehce podlijeme pokud nám maso nepustilo dostatek šťávy, přikryjeme pokličkou a dusíme 10-20 minut podle velikosti kostiček do měkka Krok 3: Knedlíky připravím podle návodu na obalu sáčku.

Zveřejněno 21. 7. 2009

Poznámka autorky Jituska

Samozřejmě si tento recept můžete udělat i s normálním špenátem.

Nevím, jestli se tak špatně dívám, ale chyběl mi tu recept na klasiku špenát+věpřové+bramborový knedlík. Úplně jako z Což takhle dát si špenát :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYRR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYRR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Terezko, já ho zkoušela vloni zazimovat podle Tebe, ale nepřežil:-( Dokonce jsem ho i přikryla, stejně vymrznul:-/:-8

zizala má pravdu, mangold nie je druh špenátu, je to samostatný druh, je príbuzný červenej repe aj kŕmnej repe. Pestujú sa 2 odrody - listový a špargľový mangold.
Ja si mangold vysievam na záhrade už vyše 20 rokov, odkedy máme záhradu. Vysievam špargľový, pretože má široké listové stvoly, ktoré sa dajú pripravovať ako špargľa.
Mangold ale nemám len od jari do jesene, ako píše zizala, ale na jeseň všetky listy orežem a nechám tak. Skoro na jar, keď ešte v záhrade nič nie je, vypustí nádherné listy, a tak máme prvú zeleninu ešte pred sadením ostatnej zeleniny. Potom už ale staré rastliny vyberám, pretože idú do kvetu a kvalita listov nie je dobrá.
Niekoľko rastlín zabezpečí celú rodinu na celý rok :yes:;-)

Moc děkuji za recept.:-)

Mangold máme ze zahrádky, ovařené listy nasekané v robotu dáváme po asi litrových dávkách zamrazit. Rodinná porce "špenátu" je tak vždycky po ruce. Přidávám foto :).

Já jen malou technickou: špenát je špenát a mangold není druh špenátu, ale samostatný druh, který se mj. může upravit jako špenát. Já už špenát ani nepěstuju, vždycky mi hrozně brzy vyrazil do květu, pěstuju mangold, který můžu mít na zahradě od jara do podzimu, vždycky po seříznutí zase obroste a tak mám dobrotu kdykoliv :-p;-)

No on když se ten špenát zblanšíruje a pak promele přes klasickej masomlejnek a pak dělá na cibulce s česnekem a kapkou smetany nakonec, tak to je mnohem lepší, je to víc nahrubo ;-) Ale to je věc názoru, já jsem nikdy ty úplně na kejdu rozmixovaný špenáty rád neměl, stejně jako zelí, když je úplně na kejdu. A knedlik dělat z pytliku, to je taky skoro hřích :-((

Děkuju moc :) já mám radši z čerstvých surovin jídla. Během dneška dodám ještě fotečku :-)

Jituš, perfektně napsaný receptík:yes: a úplně se jednomu sbíhaj sliny ;-):-p:-D:yes:

Jituš, máš pravdu, aspoň teda v kategorii "špenát" jsem nic takového nenašla a to teda koukám!!!:-)):-D Já dělám například špenát s uzeným bůčkem a br. knedlíkem a je to fakt mňamka! Jenže, ten listový špenát asi neumím upravit, nebo co, tak dělám raději normální, mražený. Ty máš veliké plus za připomenutí dobrého jídla:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bramborový knedlík, příprava bramborového knedlíku, špenát s výpečky, bramborový knedlík recept, špenát s bramborovým knedlíkem, maso ke špenátu, spenat s veprovym masem, vepřové maso se špenátem, spenat s knedlikem, špenát s masem, druhy špenátu, jak upravit špenát, zmrazování špenatu, špenát a vypecky, vepřové se špenátem, bramborový knedlik se špenátem, bramborovy knedlik,spenat a maso, recept bramborový knedlík, špenát maso, špenát s vepřovým

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, knedlík bramborový, listy mangoldu, vejce, sůl, česnek, cibulka, kmín celý, mouka, olej

Přidat fotografie receptu