Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 247 kJ / 6 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,63 g |
| Tuky | 307,43 g |
| Vláknina | 35,75 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 886 mg |
| Sůl | 2,89 g |
| Sacharidy | 758,19 g |
Postup přípravy
Suchou směs jsem ještě prosela, protože jsem v ní měla hrudky z kakaa. Poté jsem suchou směs postupně přidávala do žloutkové směsi. Krok 3: Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh, který postupně zapracujte do kakaové směsi. Krok 4: Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete.
Plech vložte do předehřáté trouby na 160°C a korpus pečte 30 minut. Krok 5: Na vychladlý korpus rozetřete meruňkovou marmeládu. Krok 6: Teď na řadu přijde šlehačka. Tu vyndejte z lednice, sundejte folii a šlehačku vyšlehejte do tuha. Dále připravte banán, který nakrájejte na silnější kolečka. Krok 7: Na marmeládu naneste asi třetinu šlehačky a rozetřete ji. Na šlehačku navrstvěte banán. Banán nemusíte krájet na kolečka, můžete ho do řezů dát celý. Na banány opět naneste zbylou šlehačku a rozetřete ji. Krok 8: Posledním krokem je příprava polevy. Šlehačku dejte zahřívat. Jakmile dojde k varu, nasypte do ni čokoládu, nechte minutku stát a poté vše vymíchejte v hladkou ganache. Protože ganache byla na polevu příliš hustá, naředila jsem ji ještě trochou zahřáté smetany. Krok 9: Polevu nechte zchladnout, aby se šlehačka pod ní neroztekla. Poté polevu naneste na řezy, rozetřete a dejte vychladit do lednice. Krok 10: Pokud vám zbude šlehačka, můžete jednotlivé kostky řezů dozdobit. Řezy jsem krájela nožem nahřátým v horké vodě. Po každém řezu jsem nůž otřela od řezů, opět nahřála ve vodě, otřela a krájela. Takto by se vám měl povést čistý řez.
Zveřejněno 17. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kubánské řezy (pařížská šlehačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG5Q
Moje poznámka
Kubánské řezy (pařížská šlehačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WG5Q
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 35 minutami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 1 hodinou
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 14 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 14 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pařížské řezy,
řezy s pařížskou šlehačkou,
parizske rezy recept,
kubánske rezy,
pařížská šlehačka,
šlehačkové řezy,
recepty s pařížskou šlehačkou,
řezy se šlehačkou,
recept na pařížskou šlehačku,
šlehačkové pařížské řezy recept,
recept ze slehacky,
kubanske řezy recept,
parizska slehacka recepty,
řezy se se slehackou,
co s pařížskou šlehačkou,
recept s pařížskou šlehačkou,
pařížská šlehačka recept,
recept na řezy ze šlehačky,
kubánský rezy nejlepší recept,
lehka parizska slehacka ze smetany
Suroviny:
smetana,
čokoláda,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
olej,
žloutek,
prášek do pečiva,
bílek,
sůl,
marmeláda meruňková,
banán,
smetana ke šlehání,
čokoláda
Komentáře (2)