Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 615 kJ / 1 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,12 g |
Tuky | 64,98 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 320 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 44,42 g |
Postup přípravy
Plátky masa v kastrolu prudce z obou stran opečeme v rozehřátém másle s 1 lžící oleje a po opečení vytáhneme stranou. Krok 2: Do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, až se rozehřeje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme ji 5 minut. Poté maso vložíme zpět do kastrolu, zalijeme vínem a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem tak, aby bylo maso do ¾ ponořené. Krok 3: K měkkému masu do šťávy přidáme mátovou omáčku a minutu povaříme.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a na každý plátek masa můžeme ještě přidat kousek mátové omáčky ze skleničky.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Moje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 5 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na víně,
hovězí roštěná recept,
roštena z hovězího,
hovězí roštěnky,
hovězí roštěná,
hovězí rostenec,
falešna hovězí roštěna na víně
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno bílé,
máslo,
olej,
olej,
cibule,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar
Komentáře (8)
Mátová omáčka odkud? Lidl mi napadl...
Aničko, Ty hodně "pomalíš", já jsem napsala Ježíškovi, že ten PH ... tohle by v PH asi šlo? Musím prostudovat Tvoje recepty a vychytat různé fígle...