Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 615 kJ / 1 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,12 g |
| Tuky | 64,98 g |
| Vláknina | 9,30 g |
| Cholesterol | 320 mg |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 44,42 g |
Postup přípravy
Plátky masa v kastrolu prudce z obou stran opečeme v rozehřátém másle s 1 lžící oleje a po opečení vytáhneme stranou. Krok 2: Do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, až se rozehřeje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a restujeme ji 5 minut. Poté maso vložíme zpět do kastrolu, zalijeme vínem a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka. Během dušení podléváme vývarem tak, aby bylo maso do ¾ ponořené. Krok 3: K měkkému masu do šťávy přidáme mátovou omáčku a minutu povaříme.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a na každý plátek masa můžeme ještě přidat kousek mátové omáčky ze skleničky.
Zveřejněno 22. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Moje poznámka
Hovězí roštěná na bílém víně a mátě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oL6N
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 1 minutou
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 2 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 30 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na víně,
hovězí roštěná recept,
roštena z hovězího,
hovězí roštěnky,
hovězí roštěná,
hovězí rostenec,
falešna hovězí roštěna na víně
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno bílé,
máslo,
olej,
olej,
cibule,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar
Komentáře (9)
Mátová omáčka odkud? Lidl mi napadl...
Aničko, Ty hodně "pomalíš", já jsem napsala Ježíškovi, že ten PH ... tohle by v PH asi šlo? Musím prostudovat Tvoje recepty a vychytat různé fígle...