Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny výborné řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (113×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

meya.z

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení těsta

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert - jako ze zámku. Vyzkoušejme ověřený recept. Řezy budou chutnat stejně báječně, jako chutnaly od našich babiček.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 561 kJ /
4 197 kcal
Bílkoviny76,32 g
Tuky185,51 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy541,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky prosáté s kypřicím práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme přibližně na hodinu do mrazničky. Zbytek necháme uležet v chladničce. Krok 2: Jablka nastrouháme nahrubo. Krok 3: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 4: Těsto rozválíme na nízký plech s papírem na pečení (těsto je nízké a tenké), na ně klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, případně vanilkovým cukrem. Krok 5: Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazničky. Krok 6: Plech vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, zhruba 35-40 minut. Tento čas je pouze orientační.

Zveřejněno 26. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny výborné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo68

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny výborné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo68

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (85)

Moc dobrý recept. Budu ráda, jestli řezy vydrží do večera 😃
Musela jsem je schovat, jinak by je děti snědly na posezení

Dělala jsem poprvé hraběnčiny řezy a podle tohohle receptu. Dala jsem více jablek. Byly super 👍 partner i syn pochválili. Akorát příště musím udělat na velký plech dvojí dávku, nebo použít menší a méně rozválet.

Tak a jev troubě <3
Na polovinu jsem dala jabka a pár vypeckovaných višní. Na druhou červený ribíz. Tak to dělávala babička. Jinak ostatní přesně podle receptu. Jsem zvědavá, jak dopadne. ;-)

Moc dobré řezy.<3:-K

Vynikající!!! <3 :yes: Píšu si. ;-)

Jsou opravdu výborné!

Za svůj život jsem vyzkoušela nespočet receptů na "hraběnčiny řezy, hraběcí koláče, barončiny řezy ... atd. atd." - vždy jsem byla tak nějak spokojená, ale recept jsem si neukládala. Tento jsem ale vyzkoušela dnes a UKLÁDÁM, protože lepší jsem opravdu neochutnala. Dělala jsem na velký plech - půl plechu jablka (3 jablka, přiměřeně další suroviny, nasekané ořechy a rozinky) a půl tvarohová náplň (vanička a půl tučného tvarohu, 1 vanilkový cukr, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, trochu rumu, sušená citronová kůra, hrst rozinek a protože to zřídlo tak i 1 vanilkový pudinkový prášek) ... Heru jsem zaměnila za máslo, ale to já vždy.
Delikatesa ... Doporučuji všema deseti :yes:<3
A i když miluji jablečné moučníky, normálně ta tvarohová náplň mi chutnala ještě víc. :yes:

Janiina: já použila kulatou formu z Ikea a je to akorát

Je to ňamka, dělám podruhé tento týden :-)

Včera jsem upekla a buchta je famózní. Váhala jsem, jaký recept z těch všech tady vybrat a nakonec jsem vybrala tento. Ano - ten s tou hladkou moukou, kterou tu někteří tak kritizují.😉
Za mě, je ta hladká mouka úplně v pohodě, ale schválně příště vyzkouším i polohrubou. Do bílků jsem podle rad dala asi 3PL cukru a prdopeč se mi do těsta vysypal celý, ale nijak jsem to neřešila a nechala ho tam. Buchta byla luxusní!!! Jen nevím, když mám klasický starý plech, jestli příště neudělat o něco větší dávku? Děkuji a dávám budík 🤗🍀😘

Super recept. Dělala jsem že špaldový mouky. Do bìlků jsem přidala lžíci cukru😁

casino: Mohu potvrdit, že hladkou mouku raději ne, maximálně půl napůl s polohrubou - tak to dělám já. ;-)

Luc77:
To je podobné jako s knedlíky :-) Obvykle se vaří z hrubé mouky, ale jíst se dají i z ph mouky
No, tady bych se hladké mouce raději vyhnul ;-)

Dobry vecer, hledala jsem recept na Hrabenciny rezy a temer vsude nasla s polohrubou moukou. Pouze v tomto receptu je mouka hladka. Muze mi prosim nekdo vysvetlit rozdil, nebo pripadne zda jste zkouseli i s polohrubou? Moc dekuju! Lucka

jitka: též si myslím, že babička šlehala bílky s cukrem :-K

Buchyna: ve videu je nasekaný tuk

Výborný:)

A opět špatné video. Tuk do mouky se má nakrájet na plátky a poté zpracovat. Na videu je tuk rozpuštěný! Pokud taková videa, tak to radši žádná:-//Co se týče receptu, je výborný. Pekla jsem už několikrát:-K

Recept výborný!! <3 Měla jsem v plánu dát i jahody a jiné ovoce, tak jsem dala o třetinu méně cukru. A pár kapek riccoty, co mi zbyla ze slaného koláče :-D Fotky přidány

Rychlé a výborné, ukládám do příště

Výborný,dnes jsem dělala. Děkuji.:-K

K jablíčkům jsem přidala tvaroh s cukrem ( 250 g ), vlašské ořechy a více sněhu z bílků. Pekla jsem 48 min. Luxusní papu<3

Dnes jsem zkoušela Hraběnčiny řezy úplně poprvé a jsou výborné, přidala jsem na jabka i vaničku tvarohu (s cukrem) a pekla zhruba 35 minut. Skvělý recept, nedělala jsem naposled <3 Přidávám foto

jitka: dobrý den, já určitě přidávám cukr, sníh je potom pevnější a krásně hlaďoučký a lesklý.:yes:

yanull: Rum, griotka, to asi bylo veselo:-D. Já dávám taky ořechy a více sněhu z bílků. Je to opravdu lahůdka<3. Pěkný den:yes:

Dnes jsem tyto řezy pekla, do těsta jsem dala lžíci rumu, citronovou kůru. Jelikož jablka měla dost šťávy, podsypala jsem je mletými piškoty. Byla dost sladká, takže bez cukru, poprášila jsem je kořením na jablečný závin, posypala sekanými ořechy a brusinkami, namočenými v griotce. Do sněhu jsem dala 2 PL cukru krupice, byl pěkně pevný, opět ho posypala ořechy a nakonec nastrouhala zbytek těsta. Luxusní záležitost :yes::-K

Moc dobré, ve chvilce byly řezy pryč. :-8

Dobrý den,neměl by se sníh šlehat s cukrem ??? Bez cukru je sníh docela nedobrý .

:-K

Prosim, muzu Heru nahradit maslem ? Moc nejsem v peceni zbehla .

Petra: 100%. Máslo používám pro veškeré pečení. Heru zcela výjimečně (když hodně šetřím :) Emulgátory v rostlinných tucích nejsou dobré pro tělo.

Zobrazit starší odpověď

Dagmar Kampová 4. 10. 2016 11:53
Tato varianta je lepší, než tu co jsem dělávala dosud, a to z polohrubé mouky. Z hladké mouky jsou řezy jemnější, prostě velká dobrota a všem recept doporučuji.;-)

Vendy Suchardová 2. 8. 2016 17:15
Super, ale jablka jsem vylepšila vlastnoručně nasbíranými borůvkami- už se peče, tak dám zvěst jak to dopadlo! Jistě dobře!:yes:

Dnes jsem vyzkoušela a je skutečně vynikající :)- úžasné těsto, jemná lahodná chuť.. :-K

:-)Velice dobré řezy-znám je a jsou rychlé,chutné a dlouho nevydrží-někdy přidám na jablka i džem :yes: má to výraznější chuť,ale to je na uváženou každého :-p

Šárinka 30. 5. 2016 19:11
Boha, proč s Herou:-//???

Šárinka: A proč by ne ? Všem je nám jasné, že 250g tuku si můžeme přidat přesně podle svého gusta, milá "Šárinko"!:-p:-p:-p:-p:-p

já je peču jinak-dávám pod jablka ještě tvaroh

helena: Také je budu dneska dělat a pod jablka dám tvaroh, už jsem to zkoušela a je to výborné. <3 :yes:

já dávám na těsto nejprve vlašské ořechy a rozinky namočené v rumu a navrch pod sníh sypu kokosem (když teda tyto ingredience mám doma). Řezy jsou super, ale dost sladké, stačí míň cukru:yes:

tento výborný zákusek se u nás těší velké oblibě ať už s jablky nebo rebarborou, letos chceme zkusit meruňky a švestky, tak uvidíme, jak to bude vypadat :-p

Standa: Je to výborné s jakýmkoliv ovocem, zkusila jsem to i s kompotovaným - meruňkami i broskvemi.<3

Zobrazit starší odpověď

michelle.b:Nedrolí v žádném případě ;-)

michelle.b:V žádném případě se nedrolí!!!!;-)

MARIE hERCJUKOVÁ 15. 12. 2015 20:02
Anna Zemánková : Já je dělám už řadu let, ale z polohrubé mouky. U nás v rodině velmi oblíbený koláč.

Anna Zemánková 9. 12. 2015 20:24
Už je dělám několik let,ale nemají chybu,všichni komu dám ochutnat tak chválí,jsou super!!!

V naší rodině je to moučník č. 1. Já ale třu žloudky s Herou a cukrem do pěny. Potom přidám mouku, pr. do pečiva. Další postup je stejný.:-p:-p:-p

Hraběnčiny řezy dělám-ale místo jablíček dávám rebarboru-má to takovou výraznou nakyslou chuť:-p

Zdenka:

Růžena Poláková Ach, jo ! S rebarborou to musí být moooc dobré, jenže já, jako spousta dalších lidí, rebarboru nesmím.
<3Ale jablíška a tvaroh jsou také výborné!Jiřina

Jednou jsem to dělala tak,že jsem ještě před jablky těsto potřela tvarohem-udělaným jako tvarohovou náplň a až na to teprve jablíčka a sníh a zbytek strouhaného těsta!je to opravdu velice dobré!!!:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
hraběnčiny řezy, hrabencin závin, hraběnčiny řezy recept, nejlepší hraběnčiny řezy, hraběnčin řez, hraběnčiny řezy s tvarohem, hraběnčiny řezy s jablky, výborné řezy, hraběnčiny řezy strouhane, hraběnčiny řezy top recepty, hraběnčin kolač, hraběnčiny řezy jednoduchý recept, hrabenčiny řezy tvaroh, recept na hraběnčiny řezy, hrabenčin strůdl, recept hraběnčiny řezy, výborné moučníky a řezy recepty, hrabenciny rezy z hladke mouky, výborné a jednoduché řezy, hraběnčin moučník

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, žloutek, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, cukr, skořice, bílek

Přidat fotografie receptu