Plněné kedlubny podle babičky
Naše babičky jsou studnicemi vyzkoušených receptů na kterých si pochutná celá rodina. Čerstvé kedlubny můžete vydlabat, naplnit masovou směsí a zapéct. Vašim strávníkům se budou dělat boule za ušima.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 911 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,83 g |
Tuky | 19,28 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 446 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 39,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubny a mrkev oloupeme, kedlubny vodorovně překrojíme v půlce a vydlabeme z nich dužinu, nejlépe vykrajovátkem na kuličky nebo kávovou lžičkou.
Krok 2: Dáme je do kastrolku a 4-5 minut je předváříme. Dužinu použijeme třeba do polévky nebo dáme okolo naplněných kedluben.
Krok 3: Kedlubny z kastrolku hned vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Maso ze sekané (pozor – je dost osolené) smícháme s nastrouhanou mrkví, 1 nadrobno pokrájeným plátkem anglické slaniny, rýží a kořením. Promícháme, aby se suroviny spojily.
Krok 4: Předvařené kedlubny plníme připravenou nádivkou. Dáme do zapékací mísy, trochu podlijeme nepatrně osolenou vodou nebo zeleninovým nebo kuřecím vývarem, na každou půlku kedlubny přidáme lísteček másla a pečeme při 180º C do změknutí kedluben.
Krok 5: Poléváme výpekem a ke konci pečení pokryjeme každou naplněnou kedlubnu přiměřeně velkým plátkem anglické slaniny. Výpek můžeme (ale nemusíme) trochu zahustit hotovou jíškou nebo škrobovou moučkou.
Krok 6: Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo i s domácím kompotem.
Dělala jsem na zkoušku a je to opravdu moc dobré, měla jsem to k večeři jen s chlebem.
Dělala jsem na zkoušku a je to opravdu moc dobré, měla jsem to k večeři jen s chlebem.
Zveřejněno 12. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kedlubny podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L38r
Moje poznámka
Plněné kedlubny podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L38r
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 50 minutami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 21 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 11 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 11 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 11 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 12 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 13 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 14 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 16 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 16 hodinami
Tématické fráze:
kedlubny recepty,
recepty z kedlubny,
kedlubny plněné,
recept plněné kedlubny,
plněné kedlubny
Suroviny:
kedlubna,
sekaná drůbeží,
mrkev,
rýže,
slanina anglická,
kmín mletý,
koření grilovací,
máslo,
moučka škrobová
Komentáře (3)