Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 004 kJ / 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,11 g |
Tuky | 22,08 g |
Vláknina | 31,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,44 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 48,25 g |
Postup přípravy
Z vykostěného stehna vytvoříme naříznutím plát, osolíme a okořeníme. Na připravený plát masa doprostřed rozetřeme sýr, přidáme klobásu a zavineme do rolky, kterou svážeme kuchyňským provázkem. Krok 2: Do rozpálené pánve dáme olej a rolku, osolenou a opepřenou i svrchu, opečeme ze všech stran a přendáme do zapékacího pekáčku. Ve výpeku v pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na měsíčky, přidáme rozmáčknutý a nasekaný česnek, cherry rajčátka, krátce orestujeme a přendáme k rolce. Krok 3: Zalijeme vývarem, skleničkou leča, nebo můžeme dát čerstvé papriky a rajčata spařená a oloupaná (dávám i do leča). Vložíme zakryté do trouby na 60 minut, odklopíme a dopečeme bez zakrytí. Rolku vyndáme, zbavíme provázku, zakryjeme alobalem a necháme odpočinout. Po chvilce nakrájíme na širší plátky. Zatímco maso odpočívá, mírně zahustíme šťávu solamylem rozmíchaným ve lžíci vody.
Podáváme s rýží.
Zveřejněno 3. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rolka z krůtího stehna pečená v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq7N
Moje poznámka
Rolka z krůtího stehna pečená v zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq7N
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 5 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 6 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 6 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 9 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 9 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 9 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 10 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 10 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 12 hodinami
Suroviny:
stehno krůtí,
klobása,
sýr tavený,
pepř,
sůl,
cibule červená,
česnek,
lečo,
rajče cherry,
olej olivový,
solamyl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.