Zelná placka z pánve

Suroviny 2 porce

1/2 menší hlávky mladého zelí
2 vejce
2 lžíce pohankové mouky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vykrojíme tuhý kousek košťálu a zbytek zelí nakrájíme nadroboučko.
    Osolíme, opepříme, přimícháme vejce, pohankovou mouku a utřené stroužky česneku.

  2. Pánev necháme rozehřát, potřeme olejem a do pánve vyklopíme připravenou směs, rovnoměrně rozetřeme a trochu přimáčkneme.
    Necháme opéct z jedné strany, pak na pánev přiložíme talíř, pánev otočíme a placku vyklopíme. Pánev znovu vytřeme olejem a placku z talíře opatrně sesuneme zpět do pánve, neopečenou stranou. Necháme ji opékat, až zezlátne i druhá strana.

  3. Hotovou placku přendáme z pánve na talíř a nakrájíme na dílky.
    Podáváme jako lehkou večeři se zeleninou, kdo nehlídá kalorie, může přidat tatarskou omáčku.

Poznámka od kuchařky

Inspiraci jsem našla na FB, recept jsem si upravila podle svého.

Komentáře k receptu Zelná placka z pánve

K receptu nejsou žádné komentáře.