Kuřecí prsa s provensálským kořením

Drůbeží maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Suroviny 2+

4 kuřecí prsa
1 menší šalotka
1 oranžová paprika
4 lžičky provensálského koření
7 snítek tymiánu
1 kostka zeleninového bujónu
1 PL rostlinného oleje
300 ml vody 

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a z obou stran důkladně posypeme provensálským kořením. Papriku omyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na proužky, oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka.

  2. Na rozpáleném oleji maso rychle opečeme a položíme na nakrájenou šalotku do pekáčku. Přidáme papriku a koření.

  3. Do výpeku z masa přidáme rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme vodou, přivedeme do varu a tuto šťávu nalijeme na maso do pekáčku. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi hodinu nebo dokud maso není měkké. 

Poznámka od kuchařky

Místo bujónu lze samozřejmě použít vývar, je-li po ruce.

Komentáře k receptu Kuřecí prsa s provensálským kořením

K receptu nejsou žádné komentáře.