Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Pokud jste již vyzkoušeli vaření v pomalém hrnci, tak na něj určitě nedáte dopustit. Šťavnaté vepřové maso a jemná zeleninová omáčka podávaná s karlovarským knedlíkem jistě obohatí vaši sbírku receptů.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 370 kJ / 2 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,48 g |
Tuky | 220,12 g |
Vláknina | 23,14 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 3,81 g |
Sůl | 9,20 g |
Sacharidy | 51,84 g |
Postup přípravy
Takto připravené maso zprudka opečeme na pánvi s olejem ze všech stran. Krok 3: Do hrnce (PH) naskládáme kolečka cibule, část plátků slaniny, kapii, cuketu, mrkev, česnek, položíme maso, poklademe zbytkem slaniny, přidáme snítky tymiánu, podlijeme 100 ml vody a nastavíme LOW 8 hodin. Krok 4: Po 8 hodinách zkusíme, je-li maso již měkké, vyndáme ho a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím odstraníme snítky tymiánu, vše rozmixujeme ponorným mixérem, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme máslo na zjemnění chuti. Krok 5: Servírujeme nakrájené na plátky s omáčkou a jako přílohu jsem volila karlovarský knedlík.
Zveřejněno 25. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Moje poznámka
Vepřová kýta špikovaná domácí slaninou, mrkví, se zeleninovou omáčkou (PH)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3OJ
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 21 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina uzená,
mrkev,
cibule,
cuketa,
kapie,
česnek,
tymián,
voda,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (6)