Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

29. 8. 2020 09:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

15 ks

Nutriční hodnoty

Energie13 751 kJ / 3 287 kcal
Bílkoviny63,21 g
Tuky119,41 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 573 mg
Sodík 294 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy472,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

23. 7. 2022 15:52

HankaKyri: :-K

HankaKyri

23. 7. 2022 15:14

casino: V délce pečení to není. Zas takový začátečník, abych nepoznala, jestli je to hotové, nejsem. Nerozpadá se mi těsto, to je v pořádku, ale rozpadá se koláč jako celek, protože je tam moc jablek (nevím, jestli nikdo neodvažuje, ale já ano, protože pak už by recept postrádal úplně smysl). S těmi okraji už to vidím na té třetí fotce, ale v receptu ta informace, jak zakončit, chybí. Není problém položit vrchní plát těsta, to je v receptu popsané dobře a jde to snadno. Jen celek, ten koláč, prostě s ním nejsem spokojená a ani není moc dobrý. Prostě příště udělám štrůdl: snadný, chutný ...

casino casino

22. 7. 2022 16:16

HankaKyri:
Málokterý rcp je napsán tak polopaticky...
Neházejte flintu do obilí:-) a zkuste to ještě jednou...
Z vlastní zkušenosti vím, že když se mi nezadaří, tak jsem něco sám zmršil :-(
Zkuste dodržet rcp a začněte jeho přečtením
1. Jaké okraje :-?
2. Jablka: je šumafuk, zda vážíte ta či ona; v praxi to stejně nikdo neodvažuje ;-)
3. Prověřte si nastavení teploty. Čas je pouze orientační - délka pečení je závislá na více faktorech
4. "Koláč se mi docela rozpadá" To je relativní konstatování;-) ale jedná se o (levnější) křehké (linecké) těsto a není se čemu divit. Na spodním těstě nefrčí, může být poskládáno i z odřezků..., ale uložit druhé těsto na papíru (a bez válečku), tak na to aby měl jeden pomalu dvoje ruce, že :-D

Eja57 Eja57

22. 7. 2022 15:58

HankaKyri: doporučuji podívat se na foto č.3. Tam je jasně vidět, že žádný silný okraj testa tam není.
A opravdu těsto zpracovat rychle a nechat ideálně v chladu odpočinout.

HankaKyri

22. 7. 2022 13:35

Nejsem zkušená pekařka. Koláč se moc nepovedl. Z receptu není jasné, jak to udělat s okraji - mně tam vznikl velký těstový kraj, který byl jen na vyhození.
Koláč se mi docela rozpadá, spodek se lepí na papír...
Přijde mi nemožné, že je tam moc jablek i moc těsta zároveň. Možná jsem dala opravdu moc jablek, protože z receptu není jasné, jestli je to váha jablek před oloupáním a vykrojením nebo až po.
Už to asi zkoušet nebudu.

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 8. 2020 12:28

:-)přesně vychytané , dík za komentář:-K hezký den

yanull yanull

29. 8. 2020 10:21

Také patří k našim oblíbeným, Část mouky nahradím vanilkovým sypkým pudingem, hezky pak voní a jablka trošku podsypávám namletými piškoty. Rozinky nebo brusinky v rumu namočené, jsou samozřejmostí ;-):-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 8. 2020 10:08

Jaromira18: :-)díky za komentář :-K hezký den

Jaromira18 Jaromira18

29. 8. 2020 10:04

:yes:Dělám podobný, hned se po něm zapráší.:-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 8. 2020 09:57

Eja57: :-) dík za komentář - ony ty babičky také měly stejné nebo podobné recepty , já ho také znám z dětství a to už je pěkná řádka lat :-K hezký den

Eja57 Eja57

29. 8. 2020 09:53

:yes: jo, to bude skoro oon co mi pekla babička když jsem byla malá....mňam

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kypřící prášek, vejce, mléko, jablko, cukr vanilkový, skořice, rozinky

TopRecepty.cz

Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jppR