Suroviny pro 1 dávka
15 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 751 kJ / 3 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,21 g |
Tuky | 119,41 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 294 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 472,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme, smícháme s práškem a cukrem, přidáme nastrouhané máslo a přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem (trošku vejce odlijeme na potření). Vypracujeme rychle těsto a necháme odpočinout, než očistíme a nastrouháme jablka.
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zveřejněno 29. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Moje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Nejnovější recepty
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 1 hodinou
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 13 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 20 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 28 minutami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 2 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 11 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 13 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 14 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 14 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 15 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 15 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 16 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek,
vejce,
mléko,
jablko,
cukr vanilkový,
skořice,
rozinky
Komentáře (12)
Málokterý rcp je napsán tak polopaticky...
Neházejte flintu do obilí
Z vlastní zkušenosti vím, že když se mi nezadaří, tak jsem něco sám zmršil
Zkuste dodržet rcp a začněte jeho přečtením
1. Jaké okraje
2. Jablka: je šumafuk, zda vážíte ta či ona; v praxi to stejně nikdo neodvažuje
3. Prověřte si nastavení teploty. Čas je pouze orientační - délka pečení je závislá na více faktorech
4. "Koláč se mi docela rozpadá" To je relativní konstatování
A opravdu těsto zpracovat rychle a nechat ideálně v chladu odpočinout.
Koláč se mi docela rozpadá, spodek se lepí na papír...
Přijde mi nemožné, že je tam moc jablek i moc těsta zároveň. Možná jsem dala opravdu moc jablek, protože z receptu není jasné, jestli je to váha jablek před oloupáním a vykrojením nebo až po.
Už to asi zkoušet nebudu.