Suroviny pro 1 dávka
15 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 751 kJ / 3 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,21 g |
| Tuky | 119,41 g |
| Vláknina | 34,40 g |
| Cholesterol | 573 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 472,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme, smícháme s práškem a cukrem, přidáme nastrouhané máslo a přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem (trošku vejce odlijeme na potření). Vypracujeme rychle těsto a necháme odpočinout, než očistíme a nastrouháme jablka.
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zveřejněno 29. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Moje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 4 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 hodinami
Kari korma
Přidáno před 14 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka šup-šup
Danulka52 před 32 minutami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 58 minutami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 2 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 2 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 2 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 6 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 14 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek,
vejce,
mléko,
jablko,
cukr vanilkový,
skořice,
rozinky
Komentáře (12)
Málokterý rcp je napsán tak polopaticky...
Neházejte flintu do obilí
Z vlastní zkušenosti vím, že když se mi nezadaří, tak jsem něco sám zmršil
Zkuste dodržet rcp a začněte jeho přečtením
1. Jaké okraje
2. Jablka: je šumafuk, zda vážíte ta či ona; v praxi to stejně nikdo neodvažuje
3. Prověřte si nastavení teploty. Čas je pouze orientační - délka pečení je závislá na více faktorech
4. "Koláč se mi docela rozpadá" To je relativní konstatování
A opravdu těsto zpracovat rychle a nechat ideálně v chladu odpočinout.
Koláč se mi docela rozpadá, spodek se lepí na papír...
Přijde mi nemožné, že je tam moc jablek i moc těsta zároveň. Možná jsem dala opravdu moc jablek, protože z receptu není jasné, jestli je to váha jablek před oloupáním a vykrojením nebo až po.
Už to asi zkoušet nebudu.