Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z mirabelek

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 9. 2020 13:21

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie42 169 kJ / 10 079 kcal
Bílkoviny22,75 g
Tuky7,00 g
Vláknina87,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 437,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

12. 9. 2020 17:56

magdalenka:, Eja57:, casino: děkuji vám! ;-) :-K:-K:-K
K drsnému komentáři autora receptu se nebudu vyjadřovat. Nestojí mi za to.

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 9. 2020 11:29

casino: ne, bylo tam 2 dcl, opraveno na 2 dl.

casino casino

12. 9. 2020 11:07

PedroSanchez:
Týýý brďo..., vy račte být v komentářích ještě jedovatější než ich;-)
No a to už je co říci, že :-D

Eja57:
No, totok ovoce se blbě zbavuje pecek jak píšete, že:-)
Já ho v kastrole halabala podlábím mačkadlem na zemáky a pak ho podusím (samozřejmě bez vody, nejsu přece tydýt, že), po rozvaření ho proženu přes řídké síto a pak dodělám na ohni podle potřeby
***
PT moderátorky, opravdu nebyly původně v surovinách 2 l vody???

Eja57 Eja57

12. 9. 2020 10:21

Mirabelka je peckovina - rozumím správně, že před vařením a pasírováním nevypeckujeme? Že to nejde úplně dobře je jasné, hlavně u ne úplně zralých plodů....Ale přece jen - louhovat pecky varem....

magdalenka magdalenka

12. 9. 2020 10:10

PedroSanchez: toto je web verejny, kazdy uzivatel tychto stranok sa k receptom moze vyjadrit. Ak si sem chcete recepty ukladat"jen pro sebe", tak nie ste na spravnom mieste.
Myslim, ze mamlajda je dost skusena v kuchyni, vie, ze do marmelady nie je potreba pridavat vodu, ze pomalym varom sa ovocie rozvari. Vy mozete mat iny postup.

PedroSanchez

12. 9. 2020 09:22

MamlajdaD: To si děláte legraci, ne? To že neznáte fyzikální jednotky a pletete si decilitry a litry je jedna věc, ale aby si s takovou jednoduchou marmeládou neporadil člověk, kterej vychodil alespoň základku je asi nemožný. Recept jsem si uložil jen pro sebe. Voda se tam přidává jen proto, aby se z počátku mirabelky nepřichytily, než začnou pouštět šťávu. Pokud jste ve škole dávala pozor, tak by vám mělo být jasné, že se v podstaně za celou dobu vaření téměř všechna odpaří (fyzika cca 5 ztřída ZŠ). Pokud jde o želítování a obsah pektinu v ovoci, asi taky víte, když už tak poučujete, že v různých fázích dozrávání ovoce je obsah pektinu v ovoci jiný, tedy v méně zralém ovoci je ho podstatně více a není potřeba Pektogel přidávat, čím více je ovoce zralé, tím je ho tam méně a marmelády želírují méně. Ještě k tomu Pektogelu, pokud umíte číst, je vždy na sáčku daného výrobce uvedeno na kolik kg ovoce je určen.

PedroSanchez

12. 9. 2020 09:09

cathleen: jeden sáček, opraveno. Děkuji.

MamlajdaD MamlajdaD

6. 9. 2020 14:36

magdalenka: Možná jsem se přehlédla, možná to někdo opravil. Ale ať tak, či onak - pokud se mirabelky vypeckují a pokrájí (nebo umelou), žádná voda tam už není zapotřebí, jen se tím hodně prodlužuje doba vaření (a tím i náklady na spotřebu elekřiny). Bez přidání vody není potřeba ani přidávání pektinového přípravku, mirabelky želírují dostatečně. Ale to ty, jak tě znám, víš také! ;-):-8:-K

magdalenka magdalenka

6. 9. 2020 09:40

MamlajdaD: ja vidim 2 dl vody. Mozno uz po uprave. :-8

MamlajdaD MamlajdaD

5. 9. 2020 21:29

cathleen: Souhlasím s tebou, není uvedená ani značka (či výrobce) pektinového přípravku, ani množství. S tím by si žádná začínající kuchařka neporadila. A navíc vařit marmeládu a lít tam 2 litry vody? Tak jak jsem stará tak to jsem ještě neviděla. Přece když si doma vařím marmeládu, chci jí mít co nejlepší, chutnou a trvanlivou, aby se mi nekazila. To tento postup nezaručuje. :-(

cathleen cathleen (moderátorka)

5. 9. 2020 14:11

Jako jedna ze surovin je uvedeno 1 pektinu. Co si pod tím představit, čeho jeden, jedna...?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mirabelka, cukr, pektogel, kyselina citronová, skořice celá, badyán, koření hřebíček, voda, rum

TopRecepty.cz

Marmeláda z mirabelek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MM1