Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 571 kJ / 1 332 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,52 g |
| Tuky | 56,94 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 161,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 27. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Moje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 8 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 10 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 1 hodinou
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 2 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 3 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 3 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 3 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 3 hodinami
Celerová pomazánka
Toms1 před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
mouka polohrubá,
olej,
zmrzlina,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový
Komentáře (5)