Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 571 kJ / 1 332 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,52 g |
Tuky | 56,94 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 161,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku.
Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála. Krok 2: Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr.
V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh. Krok 3: Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu.
Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili. Krok 4: Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 27. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Moje poznámka
Dominikova čokoládová omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joqB
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 1 hodinou
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 16 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 21 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 1 hodinou
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 1 hodinou
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 1 hodinou
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 1 hodinou
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 2 hodinami
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 2 hodinami
Domácí mátový sirup
petasek000 před 3 hodinami
Banánové lívance
VeruH. před 3 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
mouka polohrubá,
olej,
zmrzlina,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový
Komentáře (5)