Suroviny pro 1
1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 228 kJ / 1 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,10 g |
| Tuky | 55,50 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 702 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 252,13 g |
Postup přípravy
Mouku smícháme s droždím rozpuštěným ve vlažné vodě a oleji. Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme, vložíme do olejem vymazané remosky a čistou rukou těsto po dně rozprostřeme. Těsto můžeme také rozválet na placku na vále potřeným trochou oleje. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené. Krok 2: Postup na ozdobení pizzy:
Na těsto v remosce poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme. Krok 3: Pečeme asi 25-30 minut - dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout. Krok 4: Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím sýrem, zakryjeme horkým víkem, vypneme ze sítě a 5 minut necháme ještě v remosce, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotovou pizzu krájíme na porce.
Zveřejněno 14. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza Margherita (pečená v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo04
Moje poznámka
Pizza Margherita (pečená v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo04
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 15 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 17 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 18 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 5 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 6 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 8 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 8 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 9 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 9 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 9 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 10 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 11 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
olej,
sůl,
olej,
rajče,
sýr mozzarella,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl
Komentáře (3)
Mimo jiné i v remosce. resp. pomocí dvou remoskových těles - jedno zespodu, druhé shora...
Jak to dopadlo?
No, Italy mám co by Fibingerová kamenem dohodila...