Suroviny pro 1
1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 228 kJ / 1 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,10 g |
Tuky | 55,50 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 702 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 252,13 g |
Postup přípravy
Mouku smícháme s droždím rozpuštěným ve vlažné vodě a oleji. Mírně osolíme a hněteme tak dlouho, až vznikne hladké těsto, které se začne odlepovat od stěn mísy. Přikryjeme je čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Vykynuté těsto znovu krátce prohněteme, vložíme do olejem vymazané remosky a čistou rukou těsto po dně rozprostřeme. Těsto můžeme také rozválet na placku na vále potřeným trochou oleje. Dbáme na to, aby těsto vyplnilo celé dno a okraje byly nepatrně zdvižené. Krok 2: Postup na ozdobení pizzy:
Na těsto v remosce poklademe spařená, oloupaná, jemně pokrájená rajčata, poloviční množství na kostičky nakrájené mozzarelly, posypeme trochou soli, nasekanou bazalkou, pokapeme olejem a zapečeme. Krok 3: Pečeme asi 25-30 minut - dokud nezačne těsto na okrajích zlátnout. Krok 4: Než pizzu vyjmeme z remosky, posypeme ji zbývajícím sýrem, zakryjeme horkým víkem, vypneme ze sítě a 5 minut necháme ještě v remosce, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotovou pizzu krájíme na porce.
Zveřejněno 14. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza Margherita (pečená v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo04
Moje poznámka
Pizza Margherita (pečená v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jo04
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 8 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 12 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 16 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 6 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 6 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 10 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 12 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 12 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 13 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 13 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 14 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
olej,
sůl,
olej,
rajče,
sýr mozzarella,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl
Komentáře (2)
Mimo jiné i v remosce. resp. pomocí dvou remoskových těles - jedno zespodu, druhé shora...
Jak to dopadlo?
No, Italy mám co by Fibingerová kamenem dohodila...