Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 093 kJ / 1 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,81 g |
Tuky | 179,11 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 10,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca hodinu (podle velikosti králíka) než maso změkne a během pečení ho asi po půl hodině podlijeme druhou deci vody. Podávame s houskovým knedlíkem a zelím.
Krok 2: Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na cibulku přidáme najemno nakrouhané zelí. Osolíme, přidáme kmín a hořčičné semínko a podlijeme vodou tak, aby bylo zelí něco přes polovinu pod vodou (ono samo pustí šťávu, tak ho nechceme úplně "utopit"). Vaříme zelí do poloměkka, jakmile už zelí přestane "křupkat", pak teprve dochutíme octem a dovaříme do al dente. Můžeme okamžitě servírovat. Zelí jsem nezahušťovala.
Zveřejněno 30. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Moje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 1 hodinou
Dušená mrkev
Fitulka před 1 hodinou
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 1 hodinou
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 1 hodinou
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 3 hodinami
Cuketový perník
martianekk před 3 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina,
cibule šalotka,
česnek,
kmín celý,
sůl,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
voda,
zelí bílé,
cibule červená,
sůl,
kmín celý,
semínka hořčičná,
ocet,
olej slunečnicový,
voda
Komentáře (1)