Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 093 kJ / 1 695 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,81 g |
| Tuky | 179,11 g |
| Vláknina | 6,10 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 10,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca hodinu (podle velikosti králíka) než maso změkne a během pečení ho asi po půl hodině podlijeme druhou deci vody. Podávame s houskovým knedlíkem a zelím.
Krok 2: Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na cibulku přidáme najemno nakrouhané zelí. Osolíme, přidáme kmín a hořčičné semínko a podlijeme vodou tak, aby bylo zelí něco přes polovinu pod vodou (ono samo pustí šťávu, tak ho nechceme úplně "utopit"). Vaříme zelí do poloměkka, jakmile už zelí přestane "křupkat", pak teprve dochutíme octem a dovaříme do al dente. Můžeme okamžitě servírovat. Zelí jsem nezahušťovala.
Zveřejněno 30. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Moje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 29 minutami
Kokosové sušenky
Přidáno před 2 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 14 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 23 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 1 hodinou
Jehněčí guláš
stanavokr před 3 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 5 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 11 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 11 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 11 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 11 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 13 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 14 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina,
cibule šalotka,
česnek,
kmín celý,
sůl,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
voda,
zelí bílé,
cibule červená,
sůl,
kmín celý,
semínka hořčičná,
ocet,
olej slunečnicový,
voda
Komentáře (1)