Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 093 kJ / 1 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,81 g |
Tuky | 179,11 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 10,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka očistíme a naporcujeme. Cibulku, česnek a slaninu nakrájíme. Maso osolíme, okmínujeme, přihodíme jalovec a nové koření, podlijeme asi deci vody, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme cca hodinu (podle velikosti králíka) než maso změkne a během pečení ho asi po půl hodině podlijeme druhou deci vody. Podávame s houskovým knedlíkem a zelím.
Krok 2: Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na cibulku přidáme najemno nakrouhané zelí. Osolíme, přidáme kmín a hořčičné semínko a podlijeme vodou tak, aby bylo zelí něco přes polovinu pod vodou (ono samo pustí šťávu, tak ho nechceme úplně "utopit"). Vaříme zelí do poloměkka, jakmile už zelí přestane "křupkat", pak teprve dochutíme octem a dovaříme do al dente. Můžeme okamžitě servírovat. Zelí jsem nezahušťovala.
Zveřejněno 30. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Moje poznámka
Králík na slanině s domácím zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvvJ
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 13 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 23 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 3 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 5 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 5 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 6 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 6 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 6 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 9 hodinami
Suroviny:
králík,
slanina,
cibule šalotka,
česnek,
kmín celý,
sůl,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
voda,
zelí bílé,
cibule červená,
sůl,
kmín celý,
semínka hořčičná,
ocet,
olej slunečnicový,
voda
Komentáře (1)