Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Krůtí maso je většinou nevýrazné chuti, proto je zde dochuceno zeleninou a bylinkami a část masa je nahrazena čočkou. Upečenou sekanou můžete podávat k obědu či večeři s přílohou, nebo studenou s pečivem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 723 kJ /
1 368 kcal
Bílkoviny137,95 g
Tuky43,33 g
Vláknina29,59 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy93,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso v misce promícháme s nahrubo nastrouhanou mrkví, nasekanou cibulí, syrovou čočkou, vejcem, utřeným česnekem, solí a majoránkou. Krok 2: Vmícháme posekané listy medvědího česneku. Krok 3: Zahustíme ovesnými vločkami a necháme krátce odležet. Krok 4: Utvoříme šišku, přeložíme do olejem vymazané zapékací misky a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Krok 5: Pečeme zpočátku zakryté alobalem, asi po 30 minutách alobal odstraníme a necháme 10-15 minut dopékat dozlatova. Krok 6: Sekaná je dobrá teplá i studená.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o medvědím česneku

Zveřejněno 10. 4. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y1QW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí sekaná s červenou čočkou, mrkví a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y1QW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso krůtí mleté, čočka červená, mrkev, cibule, česnek, vejce, vločky ovesné jemné, list medvědího česneku, sůl, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu