Krémová bramborová česnečka
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 077 kJ / 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,67 g |
| Tuky | 7,83 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 47 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 84,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme v osolené vodě s trochou drceného kmínu, pak část vody slijeme a trochu vody v bramborách necháme, dolijeme vývarem, rozmixujeme, přidáme podle chuti vylisovaný česnek a pokud je polévka řídká, zahustíme jíškou.
Krok 2: Přilijeme smetanu, trochu smetany si necháme na ozdobu.
Krok 3: Polévku posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s opečenými chlebovými krutonky.
Zveřejněno 7. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémová bramborová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PA2
Moje poznámka
Krémová bramborová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8PA2
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 7 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 21 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 23 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:57:18
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 7 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 9 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 10 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 1 hodinou
Mrkvový salát
poirotka před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 1 hodinou
Jehněčí kotletky v marinádě
[email protected] před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
kmín drcený,
vývar masový,
česnek,
smetana,
petrželka zelená,
jíška
Komentáře (2)