Vánoční medové perníčky
Perníčky můžeme péct po celý rok, ale na Vánoce v sobě mají zvláštní kouzlo. Možná je to tím, že je pekli už naši praprapředci a na nás dolehne sváteční atmosféra. Zdobit je můžeme dekorováním těsta nebo bílkovou polevou po jejich upečení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 021 kJ / 5 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,44 g |
| Tuky | 214,51 g |
| Vláknina | 29,10 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 887,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny propracujeme a necháme v ledničce do druhého dne odležet.
Krok 2: Těsto vyválíme na plát o síle asi 5 mm. Vykrájíme tvary a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 5-7 minut. Jakmile se perníčky odlepují od papíru, jsou hotové.
Krok 4: Ještě horké je potíráme žloutkem rozšlehaným s trochou vody, aby se perníčky leskly. Perníčky jsou hned měkké, tak není třeba je péct moc dlouho dopředu.
Zveřejněno 12. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7VB
Moje poznámka
Vánoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7VB
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 2 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 7 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 18 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 1 hodinou
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 1 hodinou
Květáková polévka
tomstny před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 1 hodinou
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 2 hodinami
Nejlepší langoše
LUCAH před 4 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 4 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 4 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
kakao,
vejce,
prášek do perníku,
koření do perníku,
žloutek
Komentáře (11)