Vánoční medové perníčky
Perníčky můžeme péct po celý rok, ale na Vánoce v sobě mají zvláštní kouzlo. Možná je to tím, že je pekli už naši praprapředci a na nás dolehne sváteční atmosféra. Zdobit je můžeme dekorováním těsta nebo bílkovou polevou po jejich upečení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 021 kJ / 5 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,44 g |
| Tuky | 214,51 g |
| Vláknina | 29,10 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,66 g |
| Sacharidy | 887,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny propracujeme a necháme v ledničce do druhého dne odležet.
Krok 2: Těsto vyválíme na plát o síle asi 5 mm. Vykrájíme tvary a klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 5-7 minut. Jakmile se perníčky odlepují od papíru, jsou hotové.
Krok 4: Ještě horké je potíráme žloutkem rozšlehaným s trochou vody, aby se perníčky leskly. Perníčky jsou hned měkké, tak není třeba je péct moc dlouho dopředu.
Zveřejněno 12. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7VB
Moje poznámka
Vánoční medové perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j7VB
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 7 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 8 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 10 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 5 minutami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 13 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 29 minutami
Banánový chlebíček II
Krize před 41 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 44 minutami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 46 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 1 hodinou
Banánové vafle
Hajecna Katka před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
kakao,
vejce,
prášek do perníku,
koření do perníku,
žloutek
Komentáře (11)