Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 039 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,55 g |
Tuky | 26,59 g |
Vláknina | 11,14 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 3,24 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 35,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso (my raději stehenní) nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, přidáme 1 lžičku oleje, škrob a světlou sójovou omáčku. Dobře promícháme a necháme stranou. Do jiné misky dáme vše na omáčku a připravíme zeleninu.
Krok 2: Zázvor, česnek a bílou část cibulky nasekáme najemno. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké proužky, papriku na širší proužky a pórek na kolečka. Brokolici rozebereme na malé růžičky, kukuřičky opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a překrájíme na poloviny nebo čtvrtky (podle velikosti).
Krok 3: Do rozehřáté wok nebo jiné hluboké pánve dáme olej, maso opečeme ze všech stran dozlatova a vyndáme stranou. Do pánve přidáme druhou lžíci oleje a zpěníme cibulku, zázvor a česnek. Přidáme zeleninu, promícháme po cca 2 minutách restování vrátíme maso a zalijeme omáčkou.
Krok 4: Zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody a krátce povaříme. Podáváme v misce s rýží,
posypané nasekanou zelenou natí cibulky.
posypané nasekanou zelenou natí cibulky.
Zveřejněno 3. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hunanské kuřecí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Pv3
Moje poznámka
Hunanské kuřecí maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Pv3
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 5 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 15 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 51 minutami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 3 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 15 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 15 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 15 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 16 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 17 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 18 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 19 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
olej arašídový,
škrob kukuřičný,
omáčka sojová,
olej,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
ocet rýžový,
omáčka sojová sladká,
sambal oelek,
vývar kuřecí,
škrob,
olej,
česnek,
zázvor čerstvý,
cibulka,
brokolice,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
pórek,
Komentáře (11)
Restované čínské nudle s hovězím masem a zeleninou rcp.1999, čínská kuchyně)
Nudle...... Maso........
Zelenina: např. papriky, čínské zelí, celerová nať, koriandrová nať, pórek, cuketa, kukuřičky, fazolové klíčky, bílé hráškové výhonky aj. Nikdo není neomylný, Vysvětlení proč nakládané jsem už psala.
1. A zmiňuji snad někde, že jste to napsala vy
2. Čína je sice veliká, jak stojí psáno níže
Nerad se mýlím..., ale zkuste mě vyvést z omylu
krásný zbytek dne
No, ale můžete taky citovat: "Zeleninu můžete také vyměnit za oblíbenou nebo cokoli, co máte po ruce"
No, mě tam trošičku zaskočily ty kukuřičky...
...leč i v Číně mají patrně nějakého pana Babicu, neb jsem se dočetl:
"Zeleninu můžete také vyměnit za oblíbenou nebo cokoli, co máte po ruce"
en.wikipedia.org/wiki/Hunan