Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z čerstvého bezu

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min Pro výraznější chuť bezu necháme tekutinu 2 dny odstát.

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, Pro výraznější chuť bezu necháme tekutinu 2 dny odstát. )

27. 5. 2022 10:15

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie51 873 kJ / 12 399 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky3,60 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 074,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Blíží se období, kdy i u nás v Čechách a na Moravě začíná kvést bez černý. Jihotyrolské hospodyně z květů bezu rády připravují bezový sirup. Ten se skvěle hodí například k dezertu - bezová panna cotta. Pokud rádi připravujete pokrmy z místních surovin, je tento recept přímo pro vás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

28. 5. 2022 06:56

:-):yes::yes::-K

medmic

27. 5. 2022 12:58

Čas bezinek je tu, takže čas sirupu a taky přípravy limonády :)

casino casino

27. 5. 2022 11:57

Nejsem Amerikán, tedy nerad píši, že něco miluji (vyjma paní casinové, že ;-)
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád :yes:

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

27. 5. 2022 11:07

Eja57: Dobrý den, záleží na tom jak moc chcete mít sirup intenzivní a pokud ho necháváte odstát 3 dny tak je chuť bezu poměrně dost výrazná i při tomto množství. Děkujeme ale za tip, určitě zkusíme :-)

Eja57 Eja57

27. 5. 2022 11:02

Myslím, že 20 květů je málo. Dávám tak 2x tolik nebo i víc. Ale cokoli z květů bezu je moc dobre.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: cukr, citron, ocet ovocný, voda

TopRecepty.cz

Sirup z čerstvého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwwm