Sirup z čerstvého bezu
Z květů u nás velmi rozšířeného bezu černého můžeme vytvořit vynikající bezový sirup. V létě z něj pak vytvoříme osvěžující nápoje, skvěle se ale hodí i při přípravě dezertů, jako je třeba bezová panna cotta.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 51 873 kJ / 12 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 3,60 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 074,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu a cukr na plotně zahřejeme a poté necháme vychladnout.
Krok 2: Do nádoby přidáme bezové květy, citrony nakrájené na plátky a ovocný ocet. Vše necháme 3 dny odstát.
Krok 3: Získanou tekutinu přelejeme přes síto do čistých skleněných lahví a pečlivě uzavřeme.
Zveřejněno 27. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Moje poznámka
Sirup z čerstvého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwwm
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 12 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 15 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 1 hodinou
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 4 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 6 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 7 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 7 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 9 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 9 hodinami
Suroviny:
cukr,
citron,
ocet ovocný,
voda
Komentáře (6)
Ale panna cottu s bezových květů mám fakt tůůůze rád
Panna cotta – prapůvodní, bez želatiny
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7