Postup přípravy
Zbytek necháme vychladit do druhého dne. Krok 4: Sulc:
Druhý den bychom v hrnci měli najít kus krásné, pevné huspeniny. Pokud se tak nestane, bude potřeba po přecezení svařit objem tekutiny - zredukovat. Krok 5: Nejprve na plotně celou hmotu mírně rozpustíme, aby šel přecedit vývar. Přes cedník přelijeme do jiného hrnce a přivedeme k varu. Pokud je potřeba, dosolíme a přidáme nakrájenou mrkev. Mezitím obereme maso, včetně kůže. Nameleme nebo nakrájíme nadrobno a přidáme zpět do vývaru. Když je mrkev měkká, stáhneme z plotny a přidáme nakrájenou cibuli a okurky. Kápneme trochu octa a přidáme mletý pepř. Krok 6: Sulc rozdělíme do nádob, ve kterých ho chceme uchovávat (můj táta dává do srnčích hřbetů, já kvůli skladování dávám do dóz).
Necháme vychladnout a poté dáme do lednice. Trvá cca den než sulc úplně zatuhne.
Podáváme s octem a chlebem.
Zveřejněno 1. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovar a sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J66AP
Moje poznámka
Ovar a sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J66AP
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 1 hodinou
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 3 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 39 minutami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 1 hodinou
Kuře na zelí
[email protected] před 1 hodinou
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 1 hodinou
Zdravé cottage lívance
janatka před 2 hodinami
Žitný chléb
janatka před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 2 hodinami
Pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 2 hodinami
Šunkofleky II
Valis před 2 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
česnek,
sůl,
ovar,
vývar masový,
cibule,
okurky sterilované,
mrkev,
ocet,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)