Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašská kyselice

Kysané zelí je oblíbenou potravinou a zelných receptů je opravdu mnoho. Pravá a tradiční valašská kyselica je ale jenom jedna. Připravte si tuto polévku podle originálního a ověřeného receptu a získáte smetanovou pochoutku s jemně nakyslou chutí.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

22. 8. 2009 13:12

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 306 kJ / 312 kcal
Bílkoviny11,15 g
Tuky2,29 g
Vláknina15,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,81 g
Sůl7,00 g
Sacharidy54,08 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kris

14. 7. 2014 18:58

Vynikající kyselice! Díky moc za recept :-8

Veronika

29. 10. 2013 18:38

I já se prádávám, dnes jsem ji vařila poporvé podle Vašeho receptu a je výýborná, také jsem ale přidala trošku cukru ... jinak nic.
Děkuji :yes:

Dadula

3. 9. 2013 15:29

Tak jsem právě dojedla.. přidala malou lžičku cukru, aby to nebylo tak kyselé, ale jinak je polívečka na jedničku! Díky moc za recept :-)

LenuleT

19. 8. 2013 21:23

Je úžasná, jedna z mých oblíbených... :yes:

kodfl

28. 3. 2013 20:12

:-((

Isabelle

21. 3. 2013 12:15

Už ji vařím po několikáté a vždy dostanu pochvalu:-p Tak i já Vás chválím:-)):yes:

Vlasta

14. 3. 2013 10:45

Hned ji jdu vyzkoušet :-p mám krásné uzené žebra plná masa, tak doufám, že bude výborná :-K

janis06

18. 12. 2012 01:13

výborná :yes::yes: :-p bodík poslaný :yes:;-)

Zuzka

19. 7. 2012 17:36

leah: V čem to sní nemá nic společného?

Lucci

3. 1. 2012 14:41

Našla jsem si více receptů na Valaškou kyselici, ten váš mě lákal nejvíce a musím říct, že jsme si s manželem mooc pochutnali. Posílám bodík:yes:

leah

6. 10. 2011 14:30

Tady to nemá s kyselicou nic společného:-(, tak se mi zdá, že recepty se dědí s generace na generaci ale jen na Valašsku kde umí uvařit tu správnou kysesicu;-).

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 7. 2011 12:27

jitka:já vařím brambory vždy zvlášť,pak ke konci je přidám i s vodou ve které jsem je vařila;-)Dělám nejdříve cibuli restovat, na ní zelí a klobásku,když mám tak ke konci dám i uzené maso,je to pak mňamka:-p,ale každý děláme jak jsme zvyklý;-):yes:

jitka

19. 7. 2011 12:22

ale když se dají brambory do kyselé vody se zelím tak zůstanou tvrdé.proto je lepší vařit klobásku a brambory a pak přidat zelí.

Kikinela

5. 4. 2011 12:14

Kolik vody?? nejsem polévkový typ,ani je moc nevařím,tak nevím:(

paveronika

3. 3. 2011 13:35

Včera jsem ji uvařila, je skvělá!!:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kyselice polévky recepty kyselice kyselice recept recept na valašskou kyselicu kyselica s klobásou kyselice s klobásou kyselica kyselice recepty polévka kyselica s klobásou - recept recept na kyselicu polevka kyselice recept na valašskou kyselici recept kyselice polévka kyselica domácí kyselice valaska kyselice recept na kyselici kyselica recept valašská zelňačka valašská zelňačka

Suroviny: zelí kysané, brambory, klobása, smetana ke šlehání, mouka hladká, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín celý, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Valašská kyselice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQAQ