Švestková povidla bez míchání
Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak na pečivo, nebo mlsejte samotné rovnou ze sklenice .
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 250 kJ / 5 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 187,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYWR
Moje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYWR
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 22 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
svestkova povidla,
recept na švestková povidla v troubě,
nejlepší švestková povidla,
švestková povidla recept,
recept na domaci švestková povidla,
domaci svestkova povidla v troube,
jak se dělají švestková povidla,
vareni povidel bez michani,
jak se dělají povidla,
domácí švestková povidla,
domácí povidla v troubě,
řídká švestková povidla,
nemíchaná povidla,
švestková povidla nemíchaná,
švestková marmeláda,
švestková povidla v troubě,
jak se vaří povidla,
nejlepší recept na švestková povidla,
domácí povidla,
povidla švestková
Suroviny:
švestky,
cukr písek,
rum,
sorban
Komentáře (56)
Včera ráno jsem dala do papiňáku 3 kg vyloupaných švestek, 2 lžíce octa a 1 kg cukru, protože trnky jsou letos méně sladké.
V 22 hod. jsem hrnec uzavřený asi na čtvrt hodky dala vařit.
Když jsem zaznamenala v hrnci šum, stáhla jsem příkon na minimum, otevřela hrnec a šla jsem spát.V sedm ráno jsem to vypnula, ponorným mixérem rozmixovala, hodila do omniovek a raději ještě zavařila.
Povidla jsou jako asfalt, nic se ani trošku nepřipeklo, takže stačilo hrnec teplou vodou opláchnout.
BEZ MÍCHÁNÍ - BEZ PRÁCE - PROSTĚ PARÁDA
Nemixuju, máme raději ty kousky.
Ten můj hrnec na fotce je nerez(se skleněnou poklicí,určitě jste ho už někde viděl)a ten modrý od Jany je asi litinový,nevím já takový nemám...
Ale to je fuk. Švestky jsou zpracovány. Průšvih žádnej a už se můžem těšit jen na buchty. HI HI. Jen aby mne s buchtama neposlala máma so světa, jako toho Honzu. HI HI Hi Hi. To snad ale ne. HI HI. Václav,.. A švestkám a slivovici ZDAR, ZDAR , ZDAR !!!