Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková povidla bez míchání

Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak na pečivo, nebo mlsejte samotné rovnou ze sklenice .

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min + doba odležení

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava, + doba odležení)

25. 8. 2009 16:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 250 kJ / 5 079 kcal
Bílkoviny22,75 g
Tuky7,00 g
Vláknina87,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 187,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vaříme nejlépe v kastrolu nebo hrnci se silným dnem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 9. 2009 23:01

No, tak nic se nepřipálilo v hrnci, teď se ještě přítel morduje se sklokeramickou deskou, aby ji vyčistil. V hrnci opravdu nic!! Tlakáč 5 litrů bez poklice super!!!! Mám asi 8 skleniček, různých velikostí, i přesnídávkových, trojek od hořčice. Jedna po uzavření se nám vylila na linku:-(. Jinak super. Vařila jsem 4 a půl hodiny, ke konci rozmixovala ponorným mixérem. Myslím, že jsou moc dobrá, já jen olízla malinko, nemůžu sladké;-):yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 9. 2009 19:58

Vašku, povidla se vaří už asi hodinu a půl a bez problémů, zatím!!;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 9. 2009 18:35

Děvčata. Možná je zakopanej pudl v tom hrnci - kastrolu. Já použil normální (sice neodprejsknutej) smaltovaný hrbec, i když s tou litinovou podplotýnkou, ale přez to asi tak dokonale teplo nerozvede. No nic. Aspoň jsme si pokecali. HI HI. Zdravím vás váš Václav.

Iness Iness

9. 9. 2009 14:22

Jani, ty pak prosím napiš jak jsi dopadla:-)

Iness Iness

9. 9. 2009 14:07

Václave, o tlakáči ani nikdo nemluvil(až teď já s Janou;-)), ale dájí se v něm povidla také dělat. Prostě se povidla dají dělat v jakémkoliv hrnci se silnějším dnem (nerez hrnec,nerez tlakový hrnec, pomalý hrnec atd.)Moje babička dělávala i ve smaltovaném (nesmí být poškozená glazura) a také se jí nepřipalovali (jen jednou špendlíkovou marmeládu,ale to se zakecala:-D)To chce vyzkoušet, komu se v čem dělají líp...Teplota musí být rozložená na celé dno a minimální teplota okolo bodu varu(na plynu největší plotýnka,aby to vařilo na co největší ploše,ale na minimum)...;-)Příště se snad zadaří líp:-)
Ten můj hrnec na fotce je nerez(se skleněnou poklicí,určitě jste ho už někde viděl)a ten modrý od Jany je asi litinový,nevím já takový nemám...

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 9. 2009 12:40

Děvčata. Ještě mi někdo řekněte, kde se vzal,tu se vzal NAJEDNOU !!! // TLAKOVÝ HRNEC//. Vždyť v původním receptu není, nebo blbě koukám ? Jani a já psal "takový pekáč .. ".
Ale to je fuk. Švestky jsou zpracovány. Průšvih žádnej a už se můžem těšit jen na buchty. HI HI. Jen aby mne s buchtama neposlala máma so světa, jako toho Honzu. HI HI Hi Hi. To snad ale ne. HI HI. Václav,.. A švestkám a slivovici ZDAR, ZDAR , ZDAR !!!

Iness Iness

9. 9. 2009 12:03

No vidíš, ty si umíš poradit sama...:-D;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 9. 2009 11:57

Dala jsem přesně tolik;-)

Iness Iness

9. 9. 2009 11:53

Neotravuješ...každý to dělá, jak má rád. Pokud je chceš úplně hladké, tak můžeš pomixovat, ale ty kousky jsou jemné, nejsou tvrdé, při konzumaci se rozplývají. Já jsem je mixovala tyčovým mixérem, ale nemusí se. To už je spíše estetický problém, jinak jsou super i nemixované. Na palačinky, do buchet atd. Alespoň každý bude vědět, že jsou domácí;-):-)Nedají se srovnat s kupovanými:-*. A dej teda míň cukru, pak by se mohli připalovat, když bude víc cukru než má být...;-)700g by mohlo stačit...

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 9. 2009 11:43

Ines, díky, já mám něco malinko přes 3 kila, asi 3,30, tak to mi krásně vleze do tlakáče a jestli se povedou, ještě si to zopakuji. Podle fotek janana vidím, že se to úplně nerozvaří. Tak to má být? Nebo to někdo mixuje? A omlouvám se, že pořád otravuji:-8

Iness Iness

9. 9. 2009 11:39

Jani, původně v receptu ocet byl, ale já jsem je dělala bez octa (babička nikdy ocet nedávala) chuť je lepší (s octem jsou kyselejší) a nepřipálili se mi!!!! V nerez tlakáči by měli jít uvařit bez připálení na 100%. Já se přiznám, taky mi to nedalo a asi třikrát jsem je míchala(asi po 2 hodinách vaření), ale vůbec nebyli přichycené, takže to bylo zbytečné, jen jsem se chtěla ujistit;-):-))Vařila jsem čtyři hodiny, dojnásobné množství je třeba vařit 5 hodin...;-):-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 9. 2009 11:22

No, Vašku nestraš s tím hrncem!:-O Taky nechci, aby se mi někdo chechtal:-)). Co myslíte, nerez tlakový hrnec, samozřejmě bez poklice 5 litrový, je to dos dobrý hrnec, aby se to nepřipalovalo? Švestky mám od včera zasypané cukrem a odpoledne chci jít na to. Jen bych si nerada zničila tlakáč. Ještě jeden dotaz. Jsou to snad jediná povidla, kde není ocet. Opravdu tam být nemá?

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 9. 2009 10:13

Iness. Opravdu nevím. Měli jsme to na nemenší plamýnek a ještě na tom litěném plátu . Nyní je to v teflonu a bez problému. Ten tvůj hrnec vypadá jako šedivý teflon a ten modrej ne. Ten znám to je asi ta litina. Mám takový pekáč (těžký) s víkem na husu. No vzdal jsem to. To nic. Asi opravdu se někde vloudila chybička. Václav

Iness Iness

9. 9. 2009 10:08

janana máš hezké fotečky a jsem moc ráda, že se ti povedli. Já povidla miluju i sušené švestky:-8:-p

Iness Iness

9. 9. 2009 10:06

Václave,tak to je mi moc líto,že se nedařilo. Já je vařím v nerez hrnci na elektr. vařiči. Soused je vařil na plynu na litin. plátu a ani jednomu se nám to nepřipálilo. Musí se to opravdu vařit jen na minimum, aby to jen tak jemně probublávalo. Nevím tedy, kde se stala chyba.:-(

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svestkova povidla recept na švestková povidla v troubě nejlepší švestková povidla švestková povidla recept recept na domaci švestková povidla domaci svestkova povidla v troube jak se dělají švestková povidla vareni povidel bez michani jak se dělají povidla domácí švestková povidla domácí povidla v troubě řídká švestková povidla nemíchaná povidla švestková povidla nemíchaná švestková marmeláda švestková povidla v troubě jak se vaří povidla nejlepší recept na švestková povidla domácí povidla povidla švestková

Suroviny: švestky, cukr písek, rum, sorban

TopRecepty.cz

Švestková povidla bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYWR