Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety se Salsa napoletana

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jannazz159 jannazz159

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 914 kJ /
3 804 kcal
Bílkoviny122,81 g
Tuky183,80 g
Vláknina39,49 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 3,88 g
Sůl9,55 g
Sacharidy395,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu na špagety. Při vaření vodu osolíme a vložíme špagety. Vaříme je podle návodu na obalu. Uvařené špagety slijeme a necháme bokem připravené. Krok 2: Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Krok 3: Následně osmažíme nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájená rajčata a lehce je orestujeme. Přidáme protlak, konzervu loupaných a krájených rajčat, Salsu napoletanu a tekuté koření. Krok 4: Necháme vše provařit aspoň 10-15 minut tak, aby se odpařila všechna přebytečná voda. Krok 5: Poté přidáme a vmícháme nastrouhanou goudu a necháme rozpustit. Krok 6: Do připravené omáčky přidáme uvařené špagety, pořádně promícháme a podáváme.

Zveřejněno 6. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety se Salsa napoletana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6n2o

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety se Salsa napoletana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6n2o

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Salse Napoletane jsou dve, ta prvni absolutne jednoducha a rychla - olej, cesnek, bud syrova rajcata nebo konzervovana, bazalka.
Druha, jinak zvana Ragù po neapolsku: cibule, cervene vino, maso - veprova zebirka a klobasa, hovezi krk nebo zebro, hovezi zavitky plnene parmezanem a petrzelovou nati, vse toto se vari nekolik hodin na mirnem ohni splu s pasirovanymi rajcaty, obcas se promicha a podle potreby zakapne vodou.
Pak se maso vynda a s onou zbylou rajcatovou omackou se ochuti testoviny - opravdu neskutecna dobrota, jen casove narocna zalezitost.
Takze: zadny kecup ni tekute koreni, natoz gouda :-((

Suroviny:
těstoviny špagety, máslo, cibule, slanina, sůl, pepř mletý, rajče, protlak rajčatový, rajče loupané, kečup sladký, koření, sýr gouda

Přidat fotografie receptu