Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 629 kJ / 1 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,18 g |
Tuky | 67,25 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 591 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 7,84 g |
Postup přípravy
Před tepelnou úpravou vyndáme 30 minut předem a necháme stranou. Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C.
Panenku osolíme a na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran.
Poté přendáme do zapékacího pekáčku a dáme do předehřáté trouby na 7-10 minut.
Panenku vyndáme na alobal a zakrytou necháme odpočívat . Krok 3: Současně na jiné pánvi opečeme očištěné žampiony nakrájené na šestiny (vždy je lepší opékat žampiony na klínky, než na plátky) a opečeme ze všech stran dozlatova.
Přidáme zelený pepř a zalijeme smetanou. Zredukujeme do potřebné hustoty a dosolíme. Krok 4: Odpočinutou panenku nakrájíme na 8 plátků a podáváme se žampiony a šťouchanými nebo jinak upravenými bramborami, ale lze i s těstovinami podle chuti.
Zveřejněno 1. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka se žampiony na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1Dk
Moje poznámka
Vepřová panenka se žampiony na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1Dk
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 11 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 18 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 5 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 9 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 11 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 12 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 12 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 12 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 14 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 14 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř,
olej olivový,
sůl,
žampióny,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
máslo,
olej
Komentáře (6)
Zaujala mě ta zmínka o žampionech na klínky
Můj nesnáší smetanu ,šlo by to bez ní ?Třeba s trochou vývaru ?
Maruško ,Ty jsi prostě neskutečná