Hrachovka s uzenými plátky
Tuto polévku není třeba zahušťovat jíškou, je dostatečně hustá. Ale můžeme k ní připravit na másle opečené krutony z pečiva, ty chuť této polévky ještě významně vylepší. Krutony si nabírá každý sám, v polévce rychle vlhnou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 868 kJ / 1 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,58 g |
Tuky | 52,67 g |
Vláknina | 40,20 g |
Cholesterol | 133 mg |
Sodík | 2,17 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 168,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem, ale nejméně 1,5 hodiny před vařením namočíme hrách. Potom ho v čisté vodě vaříme při střední teplotě asi 45 minut.
Krok 2: Vařený hrách rozmixujeme a přidáme cibuli opečenou na slanině. Podle potřeby dolejeme vodu.
Okořeníme a dodáme sůl a prolisovaný česnek. Krok 3: Na talíři zdobíme ušlehanou šlehačkou, plátky uzeného a jarní cibulkou.
Okořeníme a dodáme sůl a prolisovaný česnek. Krok 3: Na talíři zdobíme ušlehanou šlehačkou, plátky uzeného a jarní cibulkou.
Zveřejněno 6. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachovka s uzenými plátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYjz
Moje poznámka
Hrachovka s uzenými plátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYjz
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
hrách,
slanina,
cibule,
maso uzené,
smetana ke šlehání,
cibulka lahůdková,
pepř mletý,
sůl,
česnek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.