Patizonové plátky na houbách s gnocchi
Patizon je příbuzný s dýní a cuketou a v zeleninových jídlech je může nahradit. Má minimum kalorií a hodí se do slaných i sladkých jídel. Zde mu chuť dodaly houby a pikantní koření.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 365 kJ / 1 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,77 g |
| Tuky | 14,20 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 23 mg |
| Sodík | 4,05 g |
| Sůl | 10,05 g |
| Sacharidy | 186,56 g |
Postup přípravy
Přiklopíme pokličkou a necháme 15-20 minut vařit. Krok 5: V misce si smícháme mléko a mouku a pořádně promícháme, abychom se zbavili hrudek. Směs přidáme do hrnce a necháme provářet ještě dalších 10 minut. Poté vypneme. Krok 6: Oloupeme bramboru a nastrouháme najemno. Přidáme jí do hrnce a vaříme 10-15 minut. Poté vypneme. Krok 7: Na rozpálené pánvi necháme rozpustit lžičku domácího česnekového másla.
Přidáme gnocchi a opékáme dozlatova.
Zveřejněno 29. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonové plátky na houbách s gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6l9w
Moje poznámka
Patizonové plátky na houbách s gnocchi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6l9w
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 21 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pěna
Radka310 před 21 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 49 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 2 hodinami
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 17 hodinami
Suroviny:
patizon,
houby,
vývar masový,
česnek sušený,
kmín celý,
koření gulášové,
mléko,
mouka hladká,
gnocchi,
máslo,
sůl
Komentáře (2)