Rychlá prdelačka
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a majoránkou a přidáte uvařené kroupy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 394 kJ / 2 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,84 g |
| Tuky | 143,95 g |
| Vláknina | 36,14 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 222,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit ječné kroupy dle návodu na obalu.
Krok 2: Na sádle osmažíme nadrobno oloupanou a nakrájenou cibuli a přidáme jelítkový prejt. Když se rozpustí, přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek, v dlaních promnutou majoránku a zalijeme 1 l vody.
Krok 3: Uvařené a propláchnuté kroupy zamícháme do polévky. Na závěr polévku osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 4: Podáváme ozdobené nasekanou jarní cibulkou.
Zveřejněno 14. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Moje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 15 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 18 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 1 hodinou
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 1 hodinou
Lívance se skořicí
káťa před 2 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 9 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 12 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 12 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 14 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 14 hodinami
Suroviny:
prejt,
sádlo,
cibule,
kroupy ječné,
česnek,
majoránka,
cibulka jarní,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (7)
Prdelačka s řeřichou- zabijačková polévka z polotovaru
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5