Batátová polévka s paprikou
Zeleninové polévky lze připravit z různých druhů zeleniny, můžete vyzkoušet i batátovou. Batáty vzhledem i chutí připomínají brambory, jsou ale výživnější a lépe zasytí. Místo bujónu můžete do polévky použít osolený domácí zeleninový vývar, při jeho přípravě se zelenina využije beze zbytku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 999 kJ / 478 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,14 g |
Tuky | 32,57 g |
Vláknina | 16,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 35,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistěte zeleninu. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Oloupejte batát a spolu s mrkví a paprikou ho nakrájejte na kousky.
Krok 2: V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a při nízké teplotě opékejte cibuli a česnek 3 minuty. Přidejte batát, mrkev, papriku a opékejte při střední teplotě 5 minut. Směs občas promíchejte.
Krok 3: Přidejte vodu a kostky bujónu a přivedete k varu. Přikrytou polévku nechte provařit 20 minut.
Krok 4: Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte kajenským pepřem.
Krok 5: Polévku nalijte do misek a pomoci polévkové lžíce ozdobte kapkami zbylého oleje a zakysanou smetanou.
Zveřejněno 22. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátová polévka s paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Mzj
Moje poznámka
Batátová polévka s paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Mzj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 34 minutami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 48 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 52 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 1 hodinou
Buchta Fešák
LuccHansel před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 2 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Suroviny:
batáty,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
cibule červená,
česnek,
bujón zeleninový,
olej olivový,
voda,
pepř cayenský,
smetana zakysaná
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.