Králičí sekaná a gratinované brambory
Ani zapřísáhlý odpůrce králičího masa nebude takto připravené maso odmítat. Chuť slaniny a koření v jemné sekané, plněné vaječnou omeletou, navíc osmažené v trojobalu ladí skvěle s hořčičnou omáčkou i gratinovanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 013 kJ / 3 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,60 g |
| Tuky | 253,79 g |
| Vláknina | 32,96 g |
| Cholesterol | 2,18 g |
| Sodík | 5,20 g |
| Sůl | 12,57 g |
| Sacharidy | 171,40 g |
Postup přípravy
a dobře rukama promícháme. Hmotu rozprostřeme na fólii. Krok 3: Rozmícháme vejce, osolíme a opepříme, vmícháme sýr. Na menší pánvi na oleji upečeme omeletu z obou stran. Krok 4: Omeletu položíme na plát masové směsi
a pomocí fólie opatrně stočíme a utahujeme.
Zabalené ve fólii dáme na půl hodiny do mrazáku. Krok 5: Po půlhodině mrazení sekanou vyjmeme
z fólie, obalíme v trojobalu a zprudka opečeme na oleji ze všech stran.
Potom vložíme na 20 minut do trouby na 180 °C. Krok 6: Šťáva k masu:
Na sádle osmahneme dohněda cibuli, přidáme mouku a promícháme, chvilku opražíme, zalijeme vývarem , přidáme prolisovaný česnek, hořčici a vývar. Provaříme asi 20 minut. Rozmixujeme, přecedíme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Krok 7: Brambory:
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a pokapeme smetanou s rozmíchanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a takto vrsty střídáme. Zakončíme horní vrstvou brambor. Krok 8: Zbytek tekutiny nalijeme na brambory a přidáme navrch několik malých kousíčků másla.
Vložíme do trouby a pečeme přikryté na 190 °C doměkka. Před koncem pečení na chvíli odkryjeme.
Zveřejněno 22. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí sekaná a gratinované brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYklp
Moje poznámka
Králičí sekaná a gratinované brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYklp
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí piškoty
Marjet před 1 hodinou
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 2 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 4 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 4 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 4 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 4 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 5 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 5 hodinami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 5 hodinami
Suroviny:
hřbet králičí,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
slanina,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká,
vejce,
hořčice,
cibulka jarní,
strouhanka,
vejce,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
olej,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
cibule,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
hořčice,
králík,
brambory,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
smetana,
vejce,
máslo
Komentáře (4)