Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí sekaná a gratinované brambory

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Ani zapřísáhlý odpůrce králičího masa nebude takto připravené maso odmítat. Chuť slaniny a koření v jemné sekané, plněné vaječnou omeletou, navíc osmažené v trojobalu ladí skvěle s hořčičnou omáčkou i gratinovanými bramborami.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 013 kJ /
3 588 kcal
Bílkoviny143,60 g
Tuky253,79 g
Vláknina32,96 g
Cholesterol 2,18 g
Sodík 5,20 g
Sůl12,57 g
Sacharidy171,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Měkké maso vyjmeme, necháme trochu vystydnout a obereme od kostí. Krok 2: K prochladlému masu přidáme slaninu a semeleme. Dále přidáme ostatní suroviny
a dobře rukama promícháme. Hmotu rozprostřeme na fólii. Krok 3: Rozmícháme vejce, osolíme a opepříme, vmícháme sýr. Na menší pánvi na oleji upečeme omeletu z obou stran. Krok 4: Omeletu položíme na plát masové směsi
a pomocí fólie opatrně stočíme a utahujeme.
Zabalené ve fólii dáme na půl hodiny do mrazáku. Krok 5: Po půlhodině mrazení sekanou vyjmeme
z fólie, obalíme v trojobalu a zprudka opečeme na oleji ze všech stran.
Potom vložíme na 20 minut do trouby na 180 °C. Krok 6: Šťáva k masu:
Na sádle osmahneme dohněda cibuli, přidáme mouku a promícháme, chvilku opražíme, zalijeme vývarem , přidáme prolisovaný česnek, hořčici a vývar. Provaříme asi 20 minut. Rozmixujeme, přecedíme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Krok 7: Brambory:
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a pokapeme smetanou s rozmíchanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a takto vrsty střídáme. Zakončíme horní vrstvou brambor. Krok 8: Zbytek tekutiny nalijeme na brambory a přidáme navrch několik malých kousíčků másla.
Vložíme do trouby a pečeme přikryté na 190 °C doměkka. Před koncem pečení na chvíli odkryjeme.

TIP: Jak porcovat a připravovat králíka

Zveřejněno 22. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí sekaná a gratinované brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYklp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí sekaná a gratinované brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYklp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Moc děkuji, bylo to opravdu skvělé. To je tak, když už nevím co z králíka, aby to nebylo stále stejné. Nejraději máme stehna , no a to ostatní mě napadlo spotřebovat takto. Pošmákli jsme si. :-K

:-)<3:yes::yes: Romanko, o je parádní recept, moc pěkně napsaný a vypadá skvěle i foto . Pochutnala bych si ;-):-K

To musel být luxusní nedělní oběd!:-*

Suroviny:
hřbet králičí, bobkový list, pepř, koření nové koření, slanina, cibule, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka, paprika sušená sladká, vejce, hořčice, cibulka jarní, strouhanka, vejce, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, cibule, sádlo, česnek, sůl, pepř mletý, mouka hladká, hořčice, králík, brambory, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, smetana, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu