Králičí sekaná a gratinované brambory
Ani zapřísáhlý odpůrce králičího masa nebude takto připravené maso odmítat. Chuť slaniny a koření v jemné sekané, plněné vaječnou omeletou, navíc osmažené v trojobalu ladí skvěle s hořčičnou omáčkou i gratinovanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 013 kJ / 3 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,60 g |
Tuky | 253,79 g |
Vláknina | 32,96 g |
Cholesterol | 2,18 g |
Sodík | 5,20 g |
Sůl | 12,57 g |
Sacharidy | 171,40 g |
Postup přípravy
a dobře rukama promícháme. Hmotu rozprostřeme na fólii. Krok 3: Rozmícháme vejce, osolíme a opepříme, vmícháme sýr. Na menší pánvi na oleji upečeme omeletu z obou stran. Krok 4: Omeletu položíme na plát masové směsi
a pomocí fólie opatrně stočíme a utahujeme.
Zabalené ve fólii dáme na půl hodiny do mrazáku. Krok 5: Po půlhodině mrazení sekanou vyjmeme
z fólie, obalíme v trojobalu a zprudka opečeme na oleji ze všech stran.
Potom vložíme na 20 minut do trouby na 180 °C. Krok 6: Šťáva k masu:
Na sádle osmahneme dohněda cibuli, přidáme mouku a promícháme, chvilku opražíme, zalijeme vývarem , přidáme prolisovaný česnek, hořčici a vývar. Provaříme asi 20 minut. Rozmixujeme, přecedíme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Krok 7: Brambory:
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Do máslem vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme a pokapeme smetanou s rozmíchanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a takto vrsty střídáme. Zakončíme horní vrstvou brambor. Krok 8: Zbytek tekutiny nalijeme na brambory a přidáme navrch několik malých kousíčků másla.
Vložíme do trouby a pečeme přikryté na 190 °C doměkka. Před koncem pečení na chvíli odkryjeme.
Zveřejněno 22. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králičí sekaná a gratinované brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYklp
Moje poznámka
Králičí sekaná a gratinované brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYklp
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 9 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 16 minutami
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 24 minutami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 1 hodinou
Szegedinský guláš
MonkaF před 1 hodinou
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 1 hodinou
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 2 hodinami
Dort nejen prázdninový
Fitulka před 2 hodinami
Chřestový krém
Fitulka před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 2 hodinami
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
kamilkamil před 3 hodinami
Suroviny:
hřbet králičí,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
slanina,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká,
vejce,
hořčice,
cibulka jarní,
strouhanka,
vejce,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
olej,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
cibule,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
hořčice,
králík,
brambory,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
smetana,
vejce,
máslo
Komentáře (3)