Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez domácí pekárny

Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí těsto ještě překládáme, necháme znovu kynout a poté upečeme v troubě.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 40 min

160 min (120 min příprava + 40 min tepelná úprava)

27. 1. 2024 12:07

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie8 735 kJ / 2 088 kcal
Bílkoviny87,85 g
Tuky11,85 g
Vláknina70,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,00 g
Sacharidy372,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Teplota je pro horkovzdušnou troubu. Čas je orientační.

Chléb můžeme připravit i z polohrubé mouky (jako na fotografii), do něj přidáme sáček a půl sušeného droždí. S pouze jedním sáčkem droždí nebude tak nadýchaný jako první. Lze použít i čerstvé droždí, ale množství je třeba přepočítat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka špaldová hrubá, voda, droždí sušené, kmín celý, koření bylinkové, sůl

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82MDL