Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
Bylinkové tyčky jsou větší a silnější, nevypékáme je zcela do křupava. Upečené tyčky jsou nadýchané, lákavě voní použitými bylinkami a sýrem, a když je podáte s ochuceným smetanovým dipem, zmizí ze stolu během krátké chvilky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 899 kJ / 2 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,55 g |
| Tuky | 62,80 g |
| Vláknina | 32,24 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 408,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme 10-15 minut stát. Zatím třeba připravíme dip - smícháme zakysanku s rozetřeným česnekem a podle chuti osolíme.
Krok 2: K drožďové vodě přidáme zbytek všech surovin a uhněteme volnější těsto, které zakryjeme a necháme asi 30 minut kynout.
Krok 3: Hotové těsto prohněteme, na pomoučeném stole vyválíme plát na prst vysoký (hrubý), a rádlem ho rozkrájíme asi na cca 3 cm široké proužky. Každý pruh těsta při přenášení na plech s pečícím papírem v prstech zkroutíme jako při ždímání.
Krok 4: Všechny tyčky necháme na plechu 20-25 minut nakynout. Poté je potřeme vodou nebo trochou rozšlehaného vejce a upečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C asi 12-18 minut, podle toho, jak moc mají být tyčky vypečené.
Krok 5: Na stůl spolu s tyčkami podáváme česnekový dip ze zakysané smetany. Dip můžeme připravit i z lehce osolené směsi zakysané smetany, strouhané nivy a rozetřeného stroužku česneku.
Zveřejněno 13. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yRjY
Moje poznámka
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yRjY
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 10 minutami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 14 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
sýr chedar,
droždí čerstvé,
sádlo,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
česnek,
pažitka,
voda,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek
Komentáře (3)