Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené řezy “Nanaimo”

Pokud chcete připravit dezertní kalorickou bombu, která ale uchvátí, chopte se tohoto receptu! Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii. Jméno Nanaimo vzniklo poangličtěním a špatnou výslovností jména indiánského kmene Sneneymuxw.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min + chlazení

40 min (40 min příprava, + chlazení)

25. 4. 2024 15:50

Suroviny pro 18 porcí

18 porcí

Nutriční hodnoty

Energie34 468 kJ / 8 238 kcal
Bílkoviny80,10 g
Tuky530,93 g
Vláknina76,19 g
Cholesterol 1,00 g
Sodík 293 mg
Sůl0,73 g
Sacharidy746,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hrneček je o objemu 250 ml. Řezy jsou pojmenované po městě Nanaimo v Britské Kolumbii.

Jméno Nanajimo vzniklo poangličtěním a špatnou výslovností jména indiánského kmene Sneneymuxw. To jen tak pro zajímavost.

Řezy jsou moc dobré, ale dost sladké, určitě to není dietní dezert.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zdenka.s zdenka.s

30. 4. 2024 12:03

Veronika.Hrozna : máte je krásný :yes: šikula :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 4. 2024 09:25

hazel: Drž mi palec jdu krájet pro focení!:-((

hazel hazel

30. 4. 2024 01:37

Veronika.Hrozna: Dekuji Verunko, polite rumem ,to je urcite pekne vylepsene. Vsem mojim kanadskym kucharkam a znamym ten rum doporucim, kdyz to nebudou delat pro deti;-) Mas pravdu spatne se to kraji. Ja vzdy ohreji nuz teplou vodou a jde to o trochu lepe. Dik ze jsi to vyzkousela. :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 4. 2024 21:22

<3:-*Velmi dobré, špatně se to krájí, ale zkusím zítra vyfotit, vyberu ty nejhezčí kusy. Určitě spodek polejte rumem. Rum a kokos s tím krémem, stojí za to! Moc si pochutnáváme.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 4. 2024 05:58

hazel: že se mi nechtělo udělat krém večer, se mi vymstilo, teď ráno jsem vybrala plech s hmotou z lednice a byl okraj na 3 centimetry "sežrán", teď je v koupelně, ale já si to s ním vyřídím! Ovšem nevím jak, asi mě chytne žlučník. :-//:-//:-// Jak tam natřu ten krém a dám polevu, vůbec netuším!

hazel hazel

27. 4. 2024 20:28

Veronika.Hrozna: Verunko ,ty jsi to krasne vylepsila. :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

27. 4. 2024 16:51

hazel: Já mám podklad udělaný a vůbec se mi nezdá moc sladký. To kakao to umně zakryje, kolik je v tom cukru. Dělala jsem 2 dávky, množsví na tři vajíčka a 200 g máslo. Zítra udělám krém, už se mi nechce. A keks jsem upekla, nechala vystydnout v kuchyni a zbylo mi jen na 2 dávky , původně jse plánovala 3, kdyby mi to někdo nesežpapal......! :-(( Dala jsem opečené mandle a vlašské ořechy, kokos! Ještě to jdu pokapat troškou rakouského rumu na pečení, no to bude! Už se těším. Podle mne, to bude potřeba nechat odležet, aby se chutě propojili. ;-)

Nadja Nadja

26. 4. 2024 19:42

hazel: domnívala jsem se, že pudink má nastavit máslo, takže bych dala buď pudink bez vaření nebo uvařený pudink, nikoli jen pudinkový prášek, který moc objemu nepřidá. :-O Nebo je tam z jiného důvodu? Ale určitě to máš vyzkoušené, tak to zkusím podle Tebe. ;-)

hazel hazel

26. 4. 2024 16:36

Nadja: Nadie ja jsem pouzila ten normalni vanilkovy pudink, "DR.Oetker". Ja si myslim ze to je jedno. Jsem zvedava jestli to budes mit rada.:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 4. 2024 13:19

Nadja: Pudink můžeš i uvařit, já nepoužívám pudink bez vaření, ta vanilka je v tom no, jak bych to slušně napsala, není k jídlu. :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 4. 2024 13:15

Nadja: To je málo 20x20cm, budu muset přidat, nezbylo by pro mně !;-( Ty sušenky kakaové ?

Nadja Nadja

26. 4. 2024 09:47

Stáňo, děkuji za rcp - porovnám ho. Jen malá poznámka - píšeš vanilkový pudink v prášku - jen doplň, že se jedná o pudink za studena, bez vaření. ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

26. 4. 2024 07:44

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept i zajímavá poznámka. Určitě udělám i když zkusím ubrat cukr. :-K

mika59 mika59

25. 4. 2024 22:16

No tak to je :yes::yes::yes:

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

25. 4. 2024 21:27

Tohle je všech sladkomilů sen!:-*:-*

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: máslo, cukr, kakao, vejce, sušenky, mandle, kokos, máslo, smetana ke šlehání, pudink vanilkový, cukr, čokoláda, máslo

TopRecepty.cz

Nepečené řezy “Nanaimo”

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7jq