Cibulovo-kapustové zelí
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 371 kJ / 1 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,63 g |
| Tuky | 107,57 g |
| Vláknina | 34,50 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 58,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kostičky.
Krok 2: Na oleji restujeme cibuli a kapustu s kmínem a solí asi 2 minuty. Podlijeme vývarem asi do 3/4 a vaříme cca 15-20 minut, hlídáme, abychom nerozvařili.
Krok 3: Než se směs podusí, vyškvaříme špek a poté i menší cibuli dozlatova. Pokud k zahuštění použijeme mouku, přidáme ji k cibuli, pár minut restujeme, a až pak přidáme do zelí.
Krok 4: Pokud místo mouky zahustíme bramborou, oloupeme ji, najemno nastrouháme a přidáme během vaření. Zároveň je třeba dát méně kapusty - asi 250 g.
Krok 5: Provaříme a dochutíme cukrem a octem podle své chuti.
Krok 6: Podáváme místo dušeného hlávkového zelí.
Zveřejněno 20. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Moje poznámka
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 8 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 9 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 12 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 13 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 15 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 15 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 16 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 16 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 17 hodinami
Suroviny:
cibule,
kapusta,
špek,
cibule,
olej,
mouka,
kmín celý,
sůl,
cukr,
ocet,
vývar masový
Komentáře (4)