Cibulovo-kapustové zelí
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 371 kJ / 1 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,63 g |
| Tuky | 107,57 g |
| Vláknina | 34,50 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 58,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kostičky.
Krok 2: Na oleji restujeme cibuli a kapustu s kmínem a solí asi 2 minuty. Podlijeme vývarem asi do 3/4 a vaříme cca 15-20 minut, hlídáme, abychom nerozvařili.
Krok 3: Než se směs podusí, vyškvaříme špek a poté i menší cibuli dozlatova. Pokud k zahuštění použijeme mouku, přidáme ji k cibuli, pár minut restujeme, a až pak přidáme do zelí.
Krok 4: Pokud místo mouky zahustíme bramborou, oloupeme ji, najemno nastrouháme a přidáme během vaření. Zároveň je třeba dát méně kapusty - asi 250 g.
Krok 5: Provaříme a dochutíme cukrem a octem podle své chuti.
Krok 6: Podáváme místo dušeného hlávkového zelí.
Zveřejněno 20. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Moje poznámka
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
cibule,
kapusta,
špek,
cibule,
olej,
mouka,
kmín celý,
sůl,
cukr,
ocet,
vývar masový
Komentáře (4)