Melounový sorbet s limetkou
Dokonalé osvěžení jen ze dvou surovin. To je tento sorbet, který připravíte z kostiček zmrzlého melounu a šťávy z limetky. Chutě jsou skvěle vyvážené, ideální na horké letní odpoledne. Tak neváhejte a připravte si svou dávku této dobroty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 219 kJ / 52 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,91 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 4,11 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Meloun nakrájíme na menší kostky a dáme je přes noc zamrazit.
Krok 2: Chvíli před tím, než budeme sorbet servírovat, vyndáme meloun z mrazáku a necháme lehce povolit.
Krok 3: Kostky melounu vložíme do mixéru, vymačkáme k nim šťávu z limetek a mixujeme, dokud není sorbet dokonale hladký. Pak už je servírujeme.
Zveřejněno 9. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melounový sorbet s limetkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8D5
Moje poznámka
Melounový sorbet s limetkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8D5
Nejnovější recepty
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 14 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno 2. 9. 2025 06:00:02
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 11 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 11 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 12 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 12 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 12 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 13 hodinami
Komentáře (2)