Guláš z bůčku, piva a rajčat
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva. Podávejte ideálně s knedlíky nebo čerstvým chlebem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 970 kJ / 4 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,95 g |
Tuky | 388,04 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 74,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, slaninu a cibuli na kostičky, kapii na proužky. Do kastrolu dáme kousek sádla, slaninu a necháme vyškvařit.
Krok 2: Přidáme cibuli a smažíme do hnědé barvy. Mezitím maso osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Vše společně promícháme.
Krok 3: Na osmaženou cibuli dáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Necháme maso zprudka zatáhnout. Vmícháme papriku, kmín, protlak, kapii a rajčata.
Krok 4: Vše zamícháme a zalijeme pivem, přiklopíme poklicí a dáme dusit, můžeme i v troubě na 200 °C. Dusíme cca 50-60 minut, do úplného změknutí masa.
Krok 5: Hustota guláše by měla být akorát, případně ještě lehce zahustíme jíškou nebo moukou. Guláš dochutíme a podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zveřejněno 25. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z bůčku, piva a rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9O6
Moje poznámka
Guláš z bůčku, piva a rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9O6
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 8 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Suroviny:
bůček,
cibule,
česnek,
slanina anglická,
sádlo,
kapie červená,
pivo světlé,
protlak rajčatový,
mouka hladká,
rajče drcené,
koření paprika gulášová,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
majoránka,
jíška
Komentáře (3)