Polévka minestrone
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle sezóny. Skvěle chutná i s bílým italským chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 460 kJ / 1 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,22 g |
Tuky | 22,73 g |
Vláknina | 61,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 534 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 168,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme ji na půlkolečka.
Krok 2: Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
Krok 3: Na lžíci oleje krátce opečeme mrkev, cuketu a česnek. Poté zeleninu zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne.
Krok 4: Do polévky přidáme scezené fazole a těstoviny a vaříme ještě 10 minut. Poté polévku odstavíme z plotýnky, přidáme do ní špenát, který v horké polévce zavadne, a pesto.
Krok 5: Dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 8. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8zA
Moje poznámka
Polévka minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8zA
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Belgické vafle
Přidáno před 16 hodinami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 20 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 20 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Grilované krevety
Hombr před 7 minutami
Játra na špeku se šunkovou rýží
poirotka před 1 hodinou
Dědova dršťková polévka
Zuzanka A před 8 hodinami
Špagety v nivě
Routilka před 10 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 10 hodinami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 12 hodinami
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 13 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 13 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 14 hodinami
Suroviny:
mrkev,
cuketa,
česnek,
olej,
vývar kuřecí,
fazole bílé,
špenát,
pesto bazalkové,
sůl,
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.