Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka minestrone

Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle sezóny. Skvěle chutná i s bílým italským chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 460 kJ /
1 305 kcal
Bílkoviny77,22 g
Tuky22,73 g
Vláknina61,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 534 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy168,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme ji na půlkolečka. Krok 2: Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Krok 3: Na lžíci oleje krátce opečeme mrkev, cuketu a česnek. Poté zeleninu zalijeme vývarem a vaříme na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Krok 4: Do polévky přidáme scezené fazole a těstoviny a vaříme ještě 10 minut. Poté polévku odstavíme z plotýnky, přidáme do ní špenát, který v horké polévce zavadne, a pesto. Krok 5: Dochutíme solí a pepřem.

TIP: Další zeleninové polévky

Zveřejněno 8. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka minestrone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8zA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka minestrone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk8zA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, cuketa, česnek, olej, vývar kuřecí, fazole bílé, špenát, pesto bazalkové, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu